ČLANICA OD OSNUTKA

Zrinka Huđek Leskovar nova je predsjednica KoHom-a

Zagreb: Okrugli stol Koordinacije hrvatske obiteljske medicine
Luka Stanzl/PIXSELL
02.10.2024.
u 09:45

Istaknula je da će KoHOM nastaviti biti suradljiva udruga, ali i udruga koja je čvrsta, jaka i neovisna kao što je to i do sada bio slučaj

Zrinka Huđek Leskovar nova je predsjednica Koordinacija hrvatske obiteljske medicine – KoHOM-a, priopćili su iz te udruge. Huđek Leskovar izabrana je na Skupštini KoHOM-a velikom većinom glasova (77,9%) članova s pravom glasa, uz izlaznost od 79 posto.

U Izvršnom odboru KoHOM-a ostaje dosadašnja predsjednica KoHOM-a Nataša Ban Toskić. - Uvjerena sam u to da će KoHOM s kolegicom Zrinkom Huđek Leskovar na čelu, nastaviti hrabru i beskompromisnu borbu za prava obiteljskih liječnika i zaštitu struke obiteljske medicine, a na dobrobit naših pacijenata zbog kojih i jesmo tu - kazala je Ban Toskić uz čestitke novom vodstvu najveće udruge obiteljskih doktora koja broji više od tisuću članova. 

Zrinka Huđek Leskovar članica je KoHOM-a od osnutka, dugogodišnja je predsjednica KoHOMove podružnice Varaždinske županije, a posljednje četiri godine bila je članica Izvršnog odbora i tajnica KoHOM-a te je aktivno sudjelovala u svim važnijim pregovorima i akcijama. 

- Svih ovih godina, naši problemi su u srži uvijek isti. Sve što nas muči proistječe iz istog - neshvaćanja važnosti obiteljskog liječnika kao nositelja sustava. I od tuda i financijsko nedostatno ulaganje i administrativno opterećenje i nedostatni broj specijalizacija i sve sto nam HZZO nameće, pa čak i pretjerani broj kontrola  - kazala je Huđek Leskovar. Istaknula je da će KoHOM nastaviti biti suradljiva udruga, ali i udruga koja je čvrsta, jaka i neovisna kao što je to i do sada bio slučaj. 

POVEZANI ČLANCI:

GALERIJA Prosvjed umirovljenika u Zagrebu

Zagreb: Okrugli stol Koordinacije hrvatske obiteljske medicine
1/35

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije