Ostaje u zatvoru

Zulim: Nisam - kriv! Stvarno se pojelo i popilo za 400.000 kuna

Zagreb: Dolazak novoizabranih saborskih zastupnika na konstituirajuću sjednicu 10. saziva
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
26.10.2022.
u 19:54

Toni Marinković, Zulimov odvjetnik, smatra da nema opravdanog razloga za određivanje istražnog zatvora

Vinko Zulim, bivši saborski zastupnik HDZ-a i bivši načelnik Općine Seget, kojeg USKOK sumnjiči za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene isprave na štetu općinskog proračuna, veću od 400.000 kuna, odlukom suca istrage splitskog Županijskog suda ide mjesec dana u zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke.

U prijedlogu USKOK-a naveden je 21 svjedok i dok se oni ne ispitaju, ostaje u istražnom zatvoru.

Toni Marinković, Zulimov odvjetnik, smatra da nema opravdanog razloga za određivanje istražnog zatvora.

– On se vrlo iscrpno i detaljno očitovao o svemu što mu se stavlja na teret. Izrazito je negirao djelo, nikakvi fiktivni računi nisu postojali. Sve su se te radnje odvile, odnosno bili su ručkovi, tako da ne vidim razloga da ovo kazneno djelo opstane – izjavio je Marinković.

USKOK sumnjiči Zulima da je od prosinca 2016. do prosinca 2018. kao načelnik Općine Seget nalagao da se konzumacija hrane i pića s privatnih i stranačkih druženja, koje je lažno prikazivao kao službena, u raznim ugostiteljskim objektima plaća s općinskog računa.

Članovi Nezavisne liste "Vrime je" i njihovi simpatizeri, oporba HDZ-u, zatvaranje V. Zulima, koji je bio na čelu Segeta 30 godina, proslavili su karuselom i bakljadom u mjestu u kojem glavna šetnica nosi ime pokojnog Zulimova djeda. Njihovi su vijećnici početkom godine Općinskom vijeću predložili da joj se da ime dr. F. Tuđmana, a HDZ-ovi vijećnici prijedlog su odbili. 

>> VIDEO Afera po babi i stričevima: Za što se sve terete Horvat, Aladrović, Tolušić i Milošević?

Komentara 7

Avatar Cantor
Cantor
20:32 26.10.2022.

Naravno da nije kriv. To samo zavidnici gledaju u tuđi tanjur....

ES
estuar
20:10 26.10.2022.

Ajde konačno nešto pošteno i pravedno! Pošteno se pojelo i popilo, a biće, i zapivalo. To već priliči našim narodima i narodnostima, krkaj dok možeš, pa i više od toga ako možeš! Svakako topla ljudska priča za razliku od one plinarske u kojoj se sve nekako rasplinulo u vjetar. Ovi oko Gulim-paše su barem imali od čega puštati vjetrove. Gulima čim prije u žiri Tri-dva-jedan, kuhaj!

BE
Berri
20:08 26.10.2022.

Nebitno je da li se to pojelo i popilo ili su računi krivotvoreni. U cijeloj je priči bitno da je određivanjem istražnog zatvora Zulimu poslana jasna i jednoznačna poruka - nije više potreban HDZ-u. Ako je pametan skužiti će, iz istražnog zatvora će zatražiti isključenje iz stranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije