UPLAŠILA SE

Zvala Dumovec zbog pauka u stanu: 'Gospođi s Kajzerice utjerao je strah u kosti!'

Foto: Azil Dumovec
20.03.2023.
u 23:21

Komentari ispod objave puni su onih koji se slažu sa ženom koja je zvala Dumovec, a našle su se i pohvale za radnike koji su odradili ovu nesvakidašnju intervenciju

Radnici azila Dumovec danas su u Zagrebu pozvani na neobičnu intervenciju. Naime, žena s Kajzerice zvala ih je zbog pauka kojeg je našla u stanu. Radnici su se na intervenciju odazvali, a usput su na svom Facebook profilu educirali pratitelje o vrsti koju su zatekli u stanu.

- Riječ je o vučjem pauku, pripadniku porodice kojoj pripada više od 120 rodova i 2300 vrsta. Vučji pauci noću su skriveni, a danju hvataju plijen. Imaju odličan vid. Brzi su, a zbog velikog tijela i dugih nogu nekima djeluju zastrašujuće - pojasnili su iz Dumovca.

- Nama su veličanstveni! Znamo da imaju važno mjesto u ekosustavu - dodali su. Vučji pauci uglavnom ne pletu mreže, a za lov na kukce oslanjaju se na odličan vid i brze reflekse.

Komentari ispod objave puni su onih koji se slažu sa ženom koja je zvala Dumovec, pa dodaju "Momentalno bih se iselila, pa neka mu stan" ili pak "Kod mene bi završio u usisavaču" te "Srce bi me ostavilo nakon tri sekunde". No ima i onih koji su ismijavali ženu zbog njenog straha, a našlo se i par pohvala za radnike azila kojima niti ovakva intervencija nije bila 'ispod časti'.

Među raznolikim komentarima našao se i jedan koji proziva Azil Dumovec i razloge zbog kojih izlaze i ne izlaze na teren. "Izašli su zbog ovakvog kućnog pauka kojeg je mogla odalamit ako se tako boji ili metlom izbacit van, al kad nama po kvartu ostavljaju mačiće u kutijama i ubacuju u dvorište onda ne dolaze" požalila se korisnica Facebooka.

Što se pauka tiče, njegova je priča završila sretno. Radnici azila u objavi su dodali da su ga pustili u prirodu.

VIDEO Znanstvenici upozoravaju: Ne ubijajte pauke u domu

Ključne riječi

Komentara 1

GE
geler203
07:22 21.03.2023.

Sva sreća pa je gospođa bila smirena ja bih zvao lovačko društvo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije