Popularna utrka

21. Večernjakov Zagreb maraton starta u nedjelju

maraton
Tomislav Miletic/PIXSELL
Autor
Mateja Šobak/VLM
02.10.2012.
u 15:42

Za utrku građana dugu pet kilometara trenutačno je prijavljeno više od 6000 ljudi, a start utrke označit će Blanka Vlašić

Večernjakov Zagreb maraton, i to 21., na rasporedu je ove nedjelje, a sudeći prema broju dosad prijavljenih sudionika, bit će rekordan.

– Svake godine poveća se broj maratonaca čak trideset posto, a samo na utrci građana bit će više od 6000 ljudi – rekao je Franjo Kordić, tajnik Zagrebačkog atletskog saveza. Osim utrke građana na pet kilometara, u kojoj će se natjecati i gradonačelnik Milan Bandić, bit će i ona od 21 kilometra, za profesionalce.

– Dolaze nam sudionici iz čak 30 zemalja svijeta, a start utrke označit će naša najtrofejnija atletičarka Blanka Vlašić – rekao je Kordić koji je kao najzaslužnijeg za maraton čiji je početak i završetak na Trgu bana Jelačića istaknuo upravo gradonačelnika. Kako je rekao Bandić, svaka svjetska metropola u svom središtu ima takvu utrku, a Zagrepčani su već naviknuti na zabranu prometa koja će i ove godine biti na snazi tijekom utrke, od Dupca pa do Črnomerca. Inače, kako se trkači pripremaju za ovaj maraton možete čitati na našem blogu Treningom do cilja koji smo vam omogućili u suradnji s adidasom.  Tamo možete pročitati razmišljanja Lise Stublić i Blanke Vlašić.

>> Blanka Vlašić: Maraton? Možda se jednom upustim i u tu avanturu...

Komentara 2

MI
Milkica
23:25 02.10.2012.

Ne razumijem samo zašto se to zove "Zagreb maraton", a ne "Zagrebački maraton" ili, ako mu se već pokušava dati strano ime, "Zagreb marathon". Zagreb maraton je čista nakarada nepismenih preseratora i pokondirenih tikvi. Komifo.

ZL
zlikawac
13:54 12.10.2014.

Ne dragi novinaru, nisam navikao na ovako lose organiziranu zabranu prometa. Cijeli grad je prekriven barikadama ali oznacenih alternativnih ruta obilaska nema nigdje. Ne znam tko je uopce obavio sigurnosnu procjenu za ovu katastrofu... Covjeka bi trebalo posjesti u autoo i dati mu da krene od Dubca do bolnice Rebro. Samo da izadjemo iz Trnovcice trebalo nam je 45 minuta sa dvoje male djece u autu na suncu. Ne znam zasto se maraton ne organizira preko Sljemena - troskovi osiguranja bi bili daleko manji a i oni zeljni trcanja udisali bi svjez zrak dok ostatak gradjana koji ne trci maraton lakse i sigurnije bi stigao na svoje odrediste. Hvala dragom Vecernjem Listu na katastrofalno organiziranom maratonu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije