PROBLEMI S VODOM

80 stanara danima bez vode

21.05.2003.
u 00:00

Stanarka s prvoga kata mjesecima pokušavala spasiti stan od poplava

Šesti dan bez hladne vode - i stanarima Lojenovog prilaza 8 u Zapruđu bilo je dosta svega! Prekipjelo im je i u pomoć su pozvali Večernji list, policiju, predstavnika gradskog stambenog poduzeća i - vodoinstalatera. Za manje od sata otklonio je kvar zbog koga je 80-ak stanara svih 16 katova s te strane zgrade bilo u pravoj agoniji.

- Ne mogu više živjeti u ovakvim uvjetima! To je stvarno strašno! Vodu za piće rashlađujem, zahod zalijevam kantom, dok rublje perem na ruke iako sam stara i bolesna. Pofurila sam se kad sam bojila kosu, jer sam zaboravila da nemam hladne vode - uznemireno je ispričala umirovljenica Terezija Bilandžija s devetog kata.

- Tužit ću odgovorne! Počelo je curiti još u rujnu ili listopadu, kada je u stan iznad moga, na drugi kat, doselila Jovanka Simoncini. Sve donedavno nitko osim mene nije reagirao.

Održavanje plaćamo gradskom stambenom poduzeću, od koga čekam nalaz - ogorčeno je rekla Silvija Glogoški.

Na stropu zahoda njezinog stana boja je već odavno otpala, a nakon više intervencija vodoinstalatera više ne krpa ni rupe nakon radova.

Na katu iznad, u lijepo uređenoj kupaonici, podjednako očajna Jovanka Simoncini pokušavala je objasniti novinarima, policiji i referentici stambenog poduzeća da je u njezinom stanu sve u redu:

- Nisam kriva! Stanari su se okomili na mene samo zato što tu tek odnedavno stanujem. Nije točno da nisam htjela otvoriti vrata kada su pozvali majstora. I ja sam bez vode kao i oni - rekla je vidno uzbuđena gospođa Simoncini. Kvar je, međutim, otklonjen nedugo potom upravo u njezinom stanu. Prema riječima vodoinstalatera Vladimira Dumića, samo je zamijenjena puknuta vodovodna cijev, što se moglo učiniti, uz više razumijevanja, i mnogo prije.

Kvar na vodovodnim instalacijama u Lojenovom prilazu 8 jučer uopće ne bi bio otklonjen da nas nije nazvala čitateljica Zlata Repovečki, stanarka 11. kata. U Policijskoj upravi zagrebačkoj su joj rekli da nemaju ovlasti provaljivati u stanove bez naloga, čak i kada je jako hitno.

Glasnogovornica Stanka Saraja podsjetila je građane da u sličnim situacijama najprije trebaju zvati komunalce, biti uporni i inzistirati na njihovoj hitnoj intervenciji.

Policija će reagirati po nalogu tih službi, a bude li potrebno, tj. u slučaju kada je stan prazan, i zaštiti zatečenu imovinu od mogućeg otuđenja ili uništavanja. (Ja. K.)

JASMINKA KOVAČEVIĆ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije