Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradonačelnik velike gorice

Ačkar: Sva su djeca dobila mjesto u vrtiću, a za dvije godine ispunit ćemo cilj o besplatnim vrtićima

Sjednica Gradskog vijeća Velike Gorice
Zeljko Hladika/PIXSELL
14.06.2023.
u 10:44

Što se tiče upisa u Zagrebu, ove godine neće svi dobiti mjesto u vrtiću, a rezultati ovogodišnjih upisa bit će poznati 20. lipnja.

Za svu djecu s navršenih godinu dana koja ispunjavaju osnovne uvjete osigurana su mjesta u velikogoričkim dječjim vrtićima. Iako je Planom upisa bilo predviđeno 501 mjesto u vrtićima, nakon postupka prijave osigurano je dodatnih 20 mjesta što je ukupno 521 mjesto. Ove godine upisi u dječje vrtiće u Velikoj Gorici provodili su se od 11. do 19. svibnja putem nacionalne aplikacije e-Upisi.

- Podaci pokazuju da će u pedagoškoj godini 2023/24. gotovo 90% djece rane i predškolske dobi biti uključeno u neki oblik institucionalnog odgojno-obrazovnog programa. Za ovu pedagošku godinu povećani su kapaciteti za oko 200 novih mjesta, a u sljedeće dvije godine planira se izgradnja dva nova dječja vrtića maksimalnog kapaciteta, ukupno 400 mjesta – u Kolarevoj i Pokupskoj ulici - najavio je velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar u objavi na Facebooku.

VEZANI ČLANCI:

Uz ta dva velika projekta, za koja su dobivena sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, već u sljedećoj pedagoškoj godini planirano je uređenje prostora u zgradi VG Goričanke za 100-120 mjesta. Ovi projekti kojima se povećavaju kapaciteti za oko 500 novih vrtićkih mjesta ispunit će strateške ciljeve o dostupnom i besplatnom vrtiću za svako dijete, zaključuje Ačkar.

Što se tiče upisa u Zagrebu, ove godine neće svi dobiti mjesto u vrtiću, a rezultati ovogodišnjih upisa bit će poznati 20. lipnja.

VIDEO: Tomašević: 'Zašto to zovete mali Manhattan'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije