KONCERT ZAKLADE „ANAMARIJA CAREVIĆ“

Alan Hržica u subotu u Stenjevcu za obnovu bazilike u Palmi

Zagreb: Pjevač Alan Hržica
Josip Regovic/PIXSELL
06.09.2024.
u 11:20

U Zakladi za obnovu bazilike Presvetog Srca Isusova i izgradnju pastoralnog centra „Anamarija Carević“ žele zahvaliti Bogu i svim dobročiniteljima što radovi na cijelom kompleksu narodnog svetišta u Palmotićevoj u Zagrebu kvalitetno napreduju i što su kupole obnovljene te spremne čekaju svoj dan da budu uzdignute na vrh tornjeva. A to bi trebalo biti na blagdan sv. Mateja i jesenje kvatre u subotu 21. rujna.

„Tom prigodom, u subotu, 7. rujna, uoči Male Gospe u prošteništu Stenjevec, uoči zagrebačkog zavjetnog hodočašća u Mariju Bistricu, već proslavljeni glazbenik i evangelizator, dobitnik Porina, prijatelj pokojne Anamarije, Alan Hržica poziva na „Večer slavljenja“. Zajedno sa župom Uznesenja Blažene Djevice Marije u Stenjevcu, u prekrasnom Gospinu vrtu pokraj svetišta, nakon svete mise koju u 18:00 predvodi fra Mate Kolak, Alan sve s radošću iščekuje. Imat će i goste: Eho projekt i Molitvenu zajednicu „Sluge beskorisne“. Bit će to zahvala volonterima, članovima i dobrotvorima naše Zaklade „Anamarija Carević“ i nova prilika za one koji se žele uključiti u nju“, najavljuju iz Zaklade, zahvaljujući istodobno vlastima, velikodušnom, vjernom narodu i hrvatskim iseljenicima, poimence širokogrudnim darivateljima iz Hrvatske katoličke župe sv. Pavla u Clevelandu na čelu s vlč. Zvonkom Blaškom.

„Hvala profesoru Galiću koji je od početka prisutan, hvala arhitektima i projektantima, hvala tvrtki PP Invest, napose g. Jukiću i g. Cindriću, voditeljima gradilišta; hvala inženjerima i graditeljima, svim vrijednim radnicima-majstorima! Svi koji poznaju građevinarstvo znaju da je riječ o silnim, milijunskim iznosima koji su potrebni, daleko više nego da je riječ o novogradnji jer je ovo zaštićeni spomenik kulture pa je obnova složenija i daleko zahtjevnija. Troškovi su veći, radovi duže traju“, poručuju iz Zaklade i dodaju kako je općepoznato da su isusovci sve tamo od osnivača, sv. Ignacija posebnim zavjetnom vezani uz Svetog Oca.

„Jedan papinski zadatak je njegovati štovanje živog srca kršćanske vjere, Srca Isusova. Tako je u Zagrebu nastala Bazilika kao svojevrsna papinska crkva. Kao „manja bazilika“ pridružena je rimskim velikim bazilikama, slično kao što je u najnovije doba to postala i bazilika sv. Antuna na Svetom Duhu. Izgradnja bazilike Presvetoga Srca Isusova početkom prošloga stoljeća bijaše zajednički pothvat mnogih dobrih ljudi iz mnogih krajeva Srednje Europe. Slično je sada sa velikom obnovom ovog svenarodnoga svetišta. Tome služi Zaklada “Anamarija Carević”, koja s jedne strane čuva uspomenu na sve ono Božje u životu pokojne djevojke Anamarije, jedine izravne žrtve zagrebačkoga potresa. S druge je strane izvrsna prilika svima koji žele izravno sudjelovati u ovom stoljetnom pothvatu“, kažu iz Zaklade „Anamarija Carević“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije