radovi počeli jutros

ANKETA: Hoće li biciklistička staza i još jedna traka kod HNK riješiti gužve? Ovo je Tomaševićev plan

Foto: Grad Zagreb
1/6
27.07.2024.
u 17:25

"Kako je poznato svima koji učestalo koriste ovaj prometni pravac, a mjerenja su to i pokazala, gotovo 90% vozila skreće upravo desno prema zelenom valu" kažu u gradu.

Nesnosne prometne gužve zagrebačka su svakodnevica, a već tradicionalno u ljetnom razdoblju gradske službe koriste vrijeme kada je većina na godišnjim odmorima kako bi uredili prometnice. Na red je došla i frekventna točka kod zagrebačkog HNK, točnije sa sjeverne strane. Zatvara se smjer iz Savske i Frankopanske prema Masarykovoj jer će se dodati biciklistička traka te promijeniti način prometovanja tim dijelom ulice koji je posebno opterećen otkako je gradska vlast zatvorila prolaz Masarykovom prema Preradovićevoj.

Sjeverni dio Trga Republike Hrvatske će od subote 27. srpnja od 8.00 sati do subote 10. kolovoza 2024. do 18.00 sati biti privremeno zatvoren za sav promet, zbog radova na uređenju kolnika.  Naime, izvršit će se korekcija prometnih traka na sjevernom i istočnom kolniku Trga Republike Hrvatske, odnosno osigurat će se dvije trake za skretanje u desno prema zelenom valu, tj. Ulici Andrije Hebranga.

"Kako je poznato svima koji učestalo koriste ovaj prometni pravac, a mjerenja su to i pokazala, gotovo 90% vozila skreće upravo desno prema zelenom valu, tako da očekujemo kako će se ovom izmjenom smanjiti zagušenje i povećati protočnost i sigurnost prometa na tom području."

Pitamo vas, je li ovo dobro rješenje?

ANKETA:

 

Foto: Grad Zagreb

Također, ove radove ćemo iskoristiti za daljnji razvoj biciklističkog prometa i povećanja biciklističke infrastrukture pa će se u sklopu radova uspostaviti i nova biciklistička staza, od Prilaza Gjure Deželića preko sjevernog kolnika Trga Republike Hrvatske do Masarykove ulice" navode iz grada                                                                                     

Obilazni pravci bit će:
•   Iz smjera juga: Savska cesta – Ulica Farkaša Vukotinovića – Trg Marka Marulića – Ulica Jurja Žerjavića – Gundulićeva ulica i
•   Iz smjera zapada i sjevera: Trg Republike Hrvatske – Trg Franklina Roosevelta -  Perkovčeva ulica - Ulica Farkaša Vukotinovića – Trg Marka Marulića – Ulica Jurja Žerjavića – Gundulićeva ulica.
  
– Molimo sugrađane da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju te da imaju strpljenja i razumijevanja zbog mogućih poteškoća u prometu. – ističu u priopćenju iz grada.

POVEZANI VIDEO Radovi na izgradnji nove ambulante u Gračanima privode se kraju

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Guy_Fawkes
Guy_Fawkes
09:27 28.07.2024.

Opet ovaj jaše s tim biciklisitičkim stazama bez kraja i početka, a sam se vozi u Audiju (službeno), Volvo (privatno). Zenf si zna odabrati auto. Neka se prihvati rješavanja javnog prijevoza i hoće li netko napokon početi razmišljati o bržem i učinkovitijem prijevozu umjesto rijetkih i presporih tramvaja i istih takvih autobusa bez voznog reda?

D1
Dinamo 1982
17:08 27.07.2024.

Predlažem ponovno uvođenje konjskih tramvaja kao i općenito konja i magaraca u promet kroz grad što je u skladu sa zelenim politikama EU. Bar će pomoći u sređivanju zagrebačkih travnjaka i parkova. A sva gradska rasvjeta bi se mogla gasititi poslije 23 sata.

CH
ChongToolong
17:08 27.07.2024.

Bila bi dovoljna dvosmjerna biciklistička staza na sjevernoj strani. Ako baš mora biti i južni trak, logično bi bilo da slijedi smjer traka koji skreće desno, do pješačkog prijelaza i da tu na semaforu prelazi preko predviđene dvije trake. Vozilima koja će skretati u desno iz drugog lijevog traka će biti nemoguće vidjeti da li netko dolazi po biciklističkoj stazi ako će biti napravljeno kako je prikazano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije