KOLAPS SUSTAVA

ANKETA Jeste li zadovoljni autobusnim prijevozom u Zagrebu? Recite nam svoje mišljenje

ZET autobus
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/2
24.09.2024.
u 09:45

Problemi se bilježe u Dubravi, na području Podsljemena, u Novom Zagrebu i Sesvetama, a putnici nam javljaju da autobusi ponekad propuštaju po dva ili tri polaska te su prisiljeni čekati po sat vremena ili duže

Autobusi svakodnevno preskaču polaske, kasne, a Zagrepčani se pitaju zašto uopće postoji vozni red kad ga se nitko ne pridržava. Kako smo pisali ranije danas, situacija s autobusnim prijevozom u Zagrebu nikad nije bila gora, a riječ više nije samo o zloglasnoj liniji 268.

Problemi se bilježe u Dubravi, na području Podsljemena, u Novom Zagrebu i Sesvetama, a putnici nam javljaju da autobusi ponekad propuštaju po dva ili tri polaska te su prisiljeni čekati po sat vremena ili duže. Je li situacija zaista takvo ozbiljna ili možda ipak nije tako strašno? Odgovorite nam u vašoj anketi, a ako imate vlastitih iskustava, podijelite ih s nama mailom na gradska@vecernji.net. 

Ključne riječi

Komentara 6

FD
franjo.durinic
11:46 24.09.2024.

NeMOŽEMO

SL
slonko
10:31 24.09.2024.

Da kasne, ali ne treba generalizirati. Jer se tramvaji i autobusi kreću gdje i osobna vozila zbog kojih nastaju stalni zastoji. Npr. 17.9. tramvaj broj 9, nešto poslije 9 sati, morao je stati nakon skretanja iz Draškovićeve u Branimirovu jer se ispred zgrade Državnog ureda za statistiku parkirao ogroman kombi, koji je zadnjim krajem bio na tramvajskoj pruzi. Šofera nigdje. Iza zaustavljene 9-ke naslagali su se tramvaji po Branimirovoj i Draškovićevoj. Izlazim, idem pješice, na Glavnom kolodvoru, prvoj stanici, gomila ljudi. I što reći? Poželjeti ogromnu kaznu firmi vlasnici i vozaču kombija!

ZZ
Z-ZG
11:59 24.09.2024.

Problem su vozači automobila koji koriste trake tramvaja i autobusa na dionicama ulica na kojima to ne bi smjeli, zato i nastaju zastoji javnog prijevoza. S druge strane cestovna infrastruktura u ZG u zadnjih 30 godina nije doživjela naš nikakvo značajnije poboljšanje pa nije ni čudo da vozači krše propise. Isto tako, pojedini vozači autobusa jednostavno uključe oznaku "U KVARU" i propuste vožnju koja je po rasporedu, a onda autobus doživi neobjašnjivo samoizlječenje (to je pak sabotiranje koje se ne kažnjava).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije