Otpad koji su prikupili na licu mjesta tijekom radnog vremena tržnice razvrstali su u dvije kategorije - ono što se uvijek može upotrijebiti za jelo, te ono što više za to nije prikladno. Voće i povrće u dobrom stanju ponudili su građanima da odnesu doma, a ostatak pomiješali s drugim sastojcima kako bi se proizveo kompost.
Aktivisti udruge Parkticipacija, naime, danas su na Dolcu demonstrirali razvrstavanje otpada hrane, te kompostiranja, kako bi educirali građane i upozorili na važnost prikupljanja biootpada.
- Na svakoj tržnici se pred kraj radnog vremena kontejneri natrpavaju trulim i još uvijek jestivim voćem i povrćem, što je nedopustivo u zemlji u kojoj znatan postotak ljudi ne može svojim obiteljima priuštiti svježe voće i povrće. Razbacujemo se resursima i uništavamo ih kao 'otpad' - poručila je Gordana Dragičević, članica Parkticipacije, te dodala kako je procjena da u Hrvatskoj bacamo jestive hrane u vrijednosti čak 4 milijarde kuna.