Heinzelova 52

Bageristu kaznena prijava, a stanari traže naknadu štete

Heinzelova 52 (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
24.01.2011.
u 17:39

Iz Gradskog ureda za socijalnu skrb ponudili su stanarima privremeni smještaj u prihvatilištu u Kosnici

U njima sve titra. I tri dana nakon što je bagerist “slučajno” srušio tri kuće u Heinzelovoj 52 i pobjegao s mjesta nesreće – stanari su u šoku. Neki posjećuju liječnika, drugi leže doma, a treći paze na polusrušene kuće. Pomoć su im jučer došli ponuditi i iz Gradskog ureda za socijalnu skrb.

Žele da ih se zbrine

– Nudili su nam da nas na nekoliko dana smjeste u prihvatilište u Kosnici. Ali nismo pristali na to. Tko bi mi onda čuvao i to malo što je preostalo u kući – pita se Krešimir Župan, stanar čija je kuća, a u kojoj živi sa ženom, sinom, snahom i dvogodišnjom unukom, te subote u 5.30 sati bila prva na udaru bagerista.

Od Grada Zagreba stanari traže da ih se trajno stambeno zbrine jer se njihovi domovi ionako nalaze na putu budućeg produžetka Branimirove ulice.

Policijskom istragom zasad je, kako neslužbeno doznajemo, utvrđeno da će D.M., član uprave tvrtke Grant projekt, te Z.Đ. (22), bagerist i sin vlasnika građevinske tvrtke VGB iz Beleca, koji je za sada osumnjičen da je u subotu srušio tri kuće u Heinzelovoj 52 jer mu je tako rekao D.M., zaraditi kaznenu prijavu za dovođenje u opasnost općeopasnom radnjom.

Obavijest o rušenju

Također, član uprave Grant projekta D.M. trebao je podijeliti susjedima obavijest o rušenju zida koji se naslanja na kućice.

D.M. tvrdi da je to učinio, a stanari tvrde da nikakvu obavijest nisu dobili.
Z.Đ.,  utvrđeno je istragom, iako nema dozvolu za upravljanje bagerom niti radnu dozvolu, za kormilo bagera sjeo je jer je njegov otac teško bolestan. Neiskustvo ili ipak nešto drugo rezultiralo je rušenjem kuća pri čemu je jedna stanarka i ozlijeđena. Policija još istražuje slučaj, a glavni predmet istraživanja jest – jesu li su stanari bili obaviješteni o rušenju.

Marko Banović, direktor tvrtke Boston Global, čije je zemljište s kojeg je bagerist krenuo na obiteljske kuće, nije se – kako nam kažu – osobno obratio stanarima. Učinio je to posredovanjem svoje odvjetnice.

Odvjetnika su angažirale i oštećene obitelji Krešimira Župana, Rudolfa Hisona i Drage Mergeduša da se u njihovo ime bori za naknadu štete i odštetu za duševne boli.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar deziderij
deziderij
18:12 24.01.2011.

Bome će bagerista najeb... Slijedi mu kaznena prijava. Bit će da je iz neke \"ugledne\" obitelji, ili mu je to gazda. Na to smo u \"pravnoj\" državi Hrvatskoj, zemlji stoke sitnog zuba već navikli. Ako si iz \"ugledne\" obitelji onda možeš s BMW-om pogaziti djevojke, usmrtiti dva mlada života i proći sa simboličnom kaznom. Tako je moguće porušiti nečije kuće i dovesti u pitanje živote njihovih vlasnika i proći sa samo kaznenom prijavom. Prijava za pokušaj ubojstva ne dolazi u obzir jer su bagerista i gazda iz \"uglednih\" obitelji. Vjerojatno.

AL
alapača
18:52 24.01.2011.

ma daj, trebao im je poslati obavijest i ništa više?! jest da za rušenje zidića, ako je nizak, ne treba projekt rušenja i dozvolu za rušenje ali ako je taj zidić naslonjen na tuđi stambeni objekt i, prije svega, dom-ondaa je sprdačina ako je policija toliko \'sposobna\' i vrti se oko \'obavijesti\'. tko još vjeruje u zabunu, grešku i da je sve to maslo nekog bageriste? \'biznismen\' je izračunao da mu se ISPLATI učiniti kako je učinio, u financijskom smislu i u izbegavanju zakonske odgovornosti ( a tu vidimo tko mu i kako drži lojtre).

JM
ja-ma
18:03 24.01.2011.

Drago Mergeduš?Pa on prodaje police za Croatia osiguranje!Ne bih se čudila da kad se nije mogao nagoditi sa gradom da dobiju novce za te šupe debelo ih je osigurao i angažirao ove budale da ih sruše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije