Ivica Lovrić

Bandićev pročelnik: Tražio sam sud da ocijeni zakonitost nove mjere roditelj odgojitelj

Ivica Lovrić
Marko Lukunic/PIXSELL
15.12.2021.
u 17:00

Osobno sam sudjelovao u stvaranju ove mjere koju smatram najvećim oblikom izraza poštovanja roditeljima Grada Zagreba i stoga osjećam da je moja moralna dužnost suprotstaviti se aktualnom činu gradonačelnika Tomaševića - napisao je Lovrić.

Upravo sam predao Obavijest građana Visokom upravnom sudu Republike Hrvatske da po službenoj dužnosti pokrene postupak ocjene zakonitosti odluke o izmjenama Odluke Gradske skupštine Grada Zagreba o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja, napisao je na svojoj Facebook stranici Ivica Lovrić, bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje. 

- Osobno sam sudjelovao u stvaranju ove mjere koju smatram najvećim oblikom izraza poštovanja roditeljima Grada Zagreba i stoga osjećam da je moja moralna dužnost suprotstaviti se aktualnom činu gradonačelnika Tomaševića. Takav čin smatram ponižavajućim napadom na roditelje, osobito majke odgojiteljice, kao i izravnim nanošenjem štete ionako alarmantno ugroženoj demografiji Republike Hrvatske - kazao je Lovrić. Sami roditelji odgojitelji, koji već tjednima prosvjeduju što ispred Gradske uprave, što ispred Vijećnice u Ćirilometodskoj, odlučili su uzeti neko vrijeme da se saberu prije nego što krenu u nove pravne i aktivističke poteze. 

- Mjera roditelj odgojitelj rezultat je dubokog promišljanja, prepoznavanja potreba društva te rezultat analiza i studija vodećih hrvatskih demografa s kojima sam radio kao pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Predmetna mjera je, bez lažne skromnosti, najbolja pronatalitetna mjera u Hrvatskoj. Osim što omogućava ženama i muškarcima koji su preuzeli ulogu odgojitelja da izaberu način na koji će organizirati svakodnevnicu svoje obitelji, ona stavlja naš grad uz bok razvijenim europskim metropolama. Njome smo rasteretili vrtiće, pridonijeli povećanju standarda obitelji i potaknuli trend stvaranja velikih obitelji u Zagrebu.

Aktualne izmjene ne koriste nikome, već ih vidim isključivo kao dio ideološke agende gradonačelnika Tomaševića i njegovo nepoznavanje stvarnih potreba građanki i građana Grada Zagreba te društva u cijelosti  - napisao je Lovrić. 

Komentara 5

DU
Deleted user
17:21 15.12.2021.

Ovaj lik umjesto da je sretan što nije u Remetincu i dalje prodaje muda pod bubrege.

HR
Hrabraja
18:11 15.12.2021.

E ovo je već parodija

2X
2Xgeneral
06:38 16.12.2021.

da mu nije bilo zeme matana mikija meo bi ulice ali ne u zagrebu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije