Bez zelenog svjetla

Bandićev proračun nastavlja skupljati skupštinske odbijenice

skupština (1)
Boris Ščitar/Pixsell
25.11.2011.
u 11:16

Za 2012. godinu proračun iznosi 6, 65 milijardi kuna, što je za 200 milijuna kuna manje nego lani

Počela je bitka oko zagrebačkog proračuna za 2012. godinu koji bi, prema nacrtu, trebao iznositi 6,65 milijardi kuna, odnosno 200 milijuna kuna manje nego lani. No, na skupštinskim odborima prijedlog gradonačelnika Milana Bandića samo skuplja odbijenice.

Besmisleno trošenje...
– Ove se godine prvi put suočavamo sa smanjenjem proračuna. Riječ je o tome da se u predizborno vrijeme ne dira ništa. Mi ne živimo u vremenu u kojem možemo odbiti da za sljedeću godinu ne predvidimo nikakva supstancijalna smanjenja troškova. Htjeli bismo imati bolju naplatu, a onda i više sredstava za vrtiće, participaciju roditelja. Međutim, ovdje se svakim danom suočavamo s idejama o vodoskoku kod Lisinskog, o granitnim pločama na Cvjetnom trgu, za što nema pokrića i ne možemo to podržati – kazao je Josip Kregar, potpredsjednik Skupštine i predsjednik Odbora za kontrolu.

Igor Rađenović, također član spomenutog odbora, tražio je da se troškovi operativnog leasinga tramvaja i autobusa ZET-a također uvrste u proračun.

Mora se zajamčiti prijevoz
Međutim, poznato je da Grad odbija sudjelovati u servisiranju tih troškova zato što je to, tvrde, trošak koji ZET sam mora pokrivati. Ipak, Kregar se s time ne slaže.

– Oni tvrde da nemaju ništa s tim, ali na žalost, činjenice govore drugačije. Grad ne može pokazati ignoranciju kada je riječ o tako važnim pitanjima. Prema tome, ZET-u treba pomoć. Riječ je o tome da su stvorene takve obveze da ih Grad, odnosno Holding ne može otplaćivati. Činjenica je da Grad građanima mora zajamčiti javni prijevoz – zaključuje.

Komentara 3

PU
pumbica
12:18 25.11.2011.

Bandić.Šta još nisi napravio svojoj mami?Zar tinije dosta.Za Stadion Dinama nisi dao ni lipe,a besplatno ideš na utakmicu.Mamić bi ti trebao naplatit ulaz u stadion.Kojeg si zaboravio da je Zagrebački.Zato Bandiću za Zagreb nisi ništa napravio.I za Kamensko si kriv,a i za Zagrebčanku i Sljeme.I šta si napravio ništa.Jedin šta znaš reči da ti delaš,ali šta samo sranja...

VI
Vito
07:02 26.11.2011.

pumbica - Bandić.Šta još nisi napravio svojoj mami? Možda brata ili sestru, no nije isključeno...

VI
Vito
07:00 26.11.2011.

Međutim, poznato je da Grad odbija sudjelovati u servisiranju tih troškova zato što je to, tvrde, trošak koji ZET sam mora pokrivati. milan bandić je porodao nove tramvaje, koje je dao napraviti korištenjem novca stanovnik/ca Zagreba pa ih zatim iznajmioo - znači da milan bandić sam iz svojeg osobnog dohotka mora podmirivati plaćanje najma... Ako ne može vračati dugove koje je sam napravio, milan bandić mora u zatvor, jer je očito napravio štetan ugovor protiv stanovništva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije