ISPRED SKUPŠTINE

Bernardić na posvjedu roditelja odgojitelja: 'Nije se trebalo majke ostaviti na prosjačkom štapu'

Prosvjed roditelja odgajatelja ispred Skupštine Grada Zagreba
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/15
24.02.2022.
u 09:09

HURO poručuje da nema veze s današnjim prosvejdom

Skupštinske zastupnike jutros su u Ćirilometodskoj prije sjednice dočekali roditelji odgojitelji s novim prosvjedom. Riječ je o članovima udruge Hrvatska mati koji traže da se povuče odluka o ukidanju mjere. Na sjednici će, budući da se na prvoj točci raspravlja i glasa o povlačenju odluke o ukidanju, biti prisutne članice Hrvatske udruge roditelja odgojitelja (HURO). Međutim, iz HURO poručuju kako one s prosvjedom nemaju nikakve veze te ga ne podržavaju.

Potporu su im došli iskazati MOST-ov skupštinar Marko Sladoljev, saborski zastupnici Karolina Vidović Krišto i Davor Bernardić...

- Činjenica je da se moglo preispitivati valjanost mjere, ali da se ta mjera trebala ukinuti onako naglo preko noći sjekirom i ostaviti brojne roditelje, prije svega majke, na prosjačkom štapu , to jednostavno nije normalno nije prihvatljivo. I ako pogledati koliki broj ljudi u Hrvatskoj živi na rubu siromaštva, riječ je skoro o milijun ljudi, pola od toga su umirovljenici. Majke koje imaju više djece koje vjerojatno zbog odgoja djece nisu radile, teško će sada naći svoj posao negdje na tržištu rada i upravo zato je važno poslati poruku da kad se već ukida određena mjera da se nađu neke kompenzacijske mjere - kazao je saborski zastupnik Davor Bernardić dodajući da je nova vlast u gradu dobila mandat i povjerenje, ali se puno više kadrovira nego radi.

Predsjednica udruge Hrvatska mati Ljiljana Dragić bila je na sastanku s HDZ-ovim Mislavom Hermanom, a za Večernji list je kazala da ne znaju što očekivati te da će regairati shodno ishodu prve točke sjednice.

- Nadam se da će nam vratiti mjeru u prvobitno stanje te da će se krenuti sa stručnim kadrom u revidiranje mjere. Ali i da će s krenuti u nove korisnike pošto su statistički podaci katastrofalni. Popis stanovništva je pokazao svoje, treba raditi na demografiji. Hrvatska izumire  - kazala je. 

Komentara 4

DU
Deleted user
09:44 24.02.2022.

Mozda da se nazovu hrvatski zicari? Vi da pravite djecu, a mi da vam ju hranimo?!

PB
priska.bresci
20:54 25.02.2022.

Ovi žele skupiti par bodova /tipično kad se vidi ko su

CI
cirep22
11:43 24.02.2022.

Bero je istinski socijaldemokrat, a Tomašević je iskompleksirani bosanski crveni buržuj koji mrzi Zagreb, Hrvate i obitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije