KAMO ZA VIKEND?

Bijeg od gradske vreve: Na racu s mlincima u Vrbovec, a u Zelinu sa šatorom

Vrbovec: Tradicionalna manifestacija "Kaj su jeli naši stari"
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/7
20.08.2024.
u 15:35

Popularna manifestacija “Kaj su jeli naši stari” počinje u petak, kulinarskim trikovima posjetitelje će učiti Melkior Bašić, a u subotu stiže Petar Grašo

Raca s mlincima, špek fileki, svinjski paprikaš s domaćim noklicama te junetina na lovački s roladom od kruha samo su neki od specijaliteta koji će se od petka do nedjelje u Vrbovcu spremati prema tradicionalnim recepturama, i to u sklopu popularne manifestacije “Kaj su jeli naši stari”.

Špek i kobase bit će u središtu pozornosti ovogodišnjeg, 43. izdanja manifestacije, kojoj je, ističu organizatori, naglasak na održivosti i podršci domaćim proizvođačima, a guštat će se i u kraljici festivala, Vrbovečkoj peri, zaštićenoj EU oznakom zajamčeno tradicionalnog specijaliteta. Festival će ugostiti i neke od najpoznatijih domaćih chefova, među kojima su Melkior Bašić, Mario Mandarić i Tomislav Špiček, uz koje će na kulinarskim radionicama sudjelovati i članice udruga žena, koje kao čuvarice gastronomske baštine prenose tradiciju pripreme starinskih jela.

VEZANI ČLANCI: 

– U sklopu sajma OPG-ova, obrtništva i domaćih radinosti posjetitelji će imati priliku kupiti i isprobati tradicionalne proizvode karakteristične za ovaj dio Hrvatske. Osim toga, tu je bogat kulturno-umjetnički i zabavni program koji uključuje izložbe, kvizove, natjecanja i sportske događaje – najavljuju organizatori. Koncertni dio programa u petak će otvoriti Grše i Vojko V, subota je rezervirana za koncert Petra Graše, a pozornicom velikog šatora u nedjelju će zavladati i Željko Bebek.

Od petka do nedjelje zabavu možete potražiti i u Svetom Ivanu Zelini, točnije u parku zelinskog ŠRC-a gdje se, s ciljem opuštanja i zabave prije povratka u školske klupe, organizira 7. Zelinska šatorijada. U organizaciji Društva naša djeca Sveti Ivan Zelina zabavljat će se, među ostalim, uz odbojku na pijesku i graničar, a za sudjelovanje treba se prijaviti zelinskoj Turističkoj zajednici na mail tzg@zelina.hr.

Sve što vam treba, napominju, jesu vlastiti šator, vreća za spavanje, pribor za higijenu, baterijska svjetiljka, voda, čekić za zabijanje klinova... a na popisu je i konzervirana hrana, voće, povrće i meso za roštilj, u kojemu će se guštati u subotu u sklopu zajedničkog ručka i večere. 

VIDEO U zagrebačkom Botaničkom vrtu procvao je rijedak lopoč

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije