Policija istražuje

Brutalno zatukao suprugu nad kojom se godinama iživljavao

Tijelo žene ležalo je pokraj kontejnera u Alfirevićevoj ulici
Goran Jakus/PIXSELL
19.01.2012.
u 11:19

Kako kažu susjedi u zagrebačkoj Alfirevićevoj ulici, ubijenu je suprug često maltretirao, a u braku su bili 23 godine. Imali su i 14-godišnjeg sina s posebnim potrebama kojem je nesretna žrtva bila pomajka.

Pokraj kontejnera ispred zgrade u Alfirevićevoj 10, u zagrebačkom naselju Volovčica, anonimni građanin pronašao je tijelo Mine H., 46-godišnjakinje koju je, kako se sumnja, na smrt zatukao njezin suprug.

Iako policija nije željela potvrditi sumnje na ubojstvo, niti je li itko odveden na obavijesni razgovor, prve informacije s terena upućuju upravo na to.

Pristala doći na piće

Sinoć su se buka i povici iz stana na drugom katu, u kojem su živjeli s 14-godišnjim sinom s posebnim potrebama, čuli do 1 sat ujutro. Zatim je sve utihnulo, pričaju susjedi iz zgrade.

Ujutro, na dojavu građana, prvo je došlo vozilo Hitne pomoći te su već mrtvu žrtvu pokušavali reanimirati 45 minuta, ali neuspješno. Što se u njihovom stanu događalo, pokazat će jučerašnji policijski očevid, a prema riječima susjeda, osumnjičenog supruga policija je uhitila u stanu.

– Zlostavljanje moje sestre trajalo je godinama, on ju je tukao, a ona bi bježala. Utočište je tražila kod mene ili rodbine. Nedavno je došla k meni zbog njegova neprestanog zlostavljanja i prijetnji. A od rođenja othranjivala je njegovog sina s posebnim potrebama kao da mu je rođena majka. Neizmjerna je bila njezina ljubav prema tom djetetu – požalila nam se žrtvina vidno potresena sestra, koja je s rodbinom u Alfirevićevoj nestrpljivo ispred policijske trake čekala da joj netko potvrdi identitet nesretne žene.

Iako se, prema sestrinim riječima, Mina H. nije željela vratiti zlostavljaču i nasilniku, on ju je nazivao i molio da mu se vrati. Najprije se nećkala, ali se ipak pristala naći s njim kada ju je pozvao na piće.

– Tada sam, to je bilo prije tri dana, zadnji put vidjela sestru – ispričala nam je ogorčena žena prije nego je primila telefonski poziv da je policija čeka ispred njezina doma u Plinarskom naselju.

Skupljao staro željezo

Požalila nam se i da je Mina H. supruga često prijavljivala policiji. No, nitko je nije zaštitio, dodala je.

I susjedi su potvrdili zlostavljanje, a policija jučer nije otkrila podatak je li suprug bio evidentiran zbog nasilja.

– Bio je divljak. Tukao ju je iz dana u dan, znala je istrčati po zimi iz zgrade u pidžami. Imao je i problem s alkoholom. Mi susjedi znali smo često zvati policiju i svako malo oni bi dolazili smirivati situaciju – ispričao nam je jedan susjed.

Obitelj je živjela u stanu koji im je dodijelio grad, primali su socijalnu pomoć, a on je skupljao staro željezo.

Policija nije potvrdila navode susjeda da je pronađenu ženu najvjerojatnije ubio suprug s kojim se godinama sukobljavala te zbog kojega je često tražila policijsku zaštitu.
Ključne riječi

Komentara 24

SA
santos008
13:13 19.01.2012.

Suti ti srbine tvoj je zemljak prije 15-tak dana u fotelji odrezo materi glavu i stavio na sto .Kad svi pricaju ti ima da sutis.

BA
Bay
13:15 19.01.2012.

Jadna žena, još jadnije je društvo koje tolerira ovakvo nasilje. Apsolutno sam protivnik sharije, ali bi fakat neke segmente istoga trebalo uvesti i u naš Kazneni zakon pa bi svi idioti i psihopati iz okruženja u kojem,nažalost, živimo dobro razmislili o počinjenju bilo kakvog zlodjela...Ovdje svakako mislim i na sve one klipane koji su umlatili k\'o zadnju stoku nedužnog Ritza, a traumatizirali roditelje i rodbinu do kraja života ...

OB
-obrisani-
11:57 19.01.2012.

Vrijeme je da se nesto ucini sa ovim sovinisticko tradicionalnim drustvom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije