PALA JE OBILNA KIŠA

Burna noć iza zagrebačkih vatrogasaca: Ispumpavali podrume, izvlačili vozila iz vode, jedan vatrogasac ozlijeđen

U Zagreb stiglo najavljeno pogošanje vremena
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/4
20.08.2024.
u 07:54

Noćas je oko 2:50 na intervenciji ozlijeđen pripadnik DVD-a Kustošija koji je nesretno pao. Komunicira i hoda normalno, iz predostrožnosti je na promatranju u bolnici, izvijesitli su vatrogasci

Snažno nevrijeme pogodilo je noćas dio Hrvatske, a burnu noć imali su zagrebački vatrogasci koji su imali 35 intervencija zbog obilne kiše koja je pala. Od 35 intervencija na koje su izašli, 29 je bilo ispumpavanje vode, dva izvlačenja vozila iz vode, jedna dojava u vatri, jedna detekcija plina, jedan požar (madrac u objektu) te jedno uklanjanje stabla.

Noćas je oko 2:50 na intervenciji ozlijeđen pripadnik DVD-a Kustošija koji je nesretno pao. Komunicira i hoda normalno, iz predostrožnosti je na promatranju u bolnici, izvijesitli su.

I dalje će biti nestabilno vrijeme, mjestimice kiša, a lokalno su mogući i izraženiji pljuskovi s grmljavinom prognozira Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za utorak. Još u prvom dijelu dana bit će umjereno do pretežno oblačno, a zatim djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Prema večeri slijedi daljnje smanjenje naoblake.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni, na istoku i jugoistočni, a na Jadranu jugo i jugozapadnjak, ponegdje na obali i bura. Najviša temperatura zraka većinom će se kretati između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva. 

GALERIJA Nevrijeme pogodilo Hrvatsku: Pogledajte posljedice obilne kiše koja je pala

U Zagreb stiglo najavljeno pogošanje vremena
1/14
Ključne riječi

Komentara 2

Avatar R2D2
R2D2
09:58 20.08.2024.

Srećom je pošteno pljusnulo da ispere smrad mokraće i prljavštine s ulica u središtu grada. Naime, ne znam kad su zadnji put prali ulice, pa se po ovim vrućinama "uživalo" u miomirisima. Vlasnici lokala su sami prali pločnike ispred svojih ulaza i izloga i skupljali drek tuđih "ljubimaca".

DU
Deleted user
08:31 20.08.2024.

da se ciste kanalizacijski odvodi i odvodi opcenito to bi sve funkcioniralo kako j eprije 50 godina. ali 35 godina nitko prstom nije maknuo i sad beremo rezultate. ali raju se treba plasiti da zive konstantno u strahu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije