za borbu protiv zla

Čarobni Hrvoje: Jedini u nas radi štapiće kakve ima Harry Potter

hrvoje petrunić (1)
Foto: K. Štedul-Fabac/PIXSELL
1/10
04.12.2012.
u 18:00

Jedan štapić može napraviti za dva tjedna, a svaki je poseban zbog vrste drveta i detalja koje žele obožavatelji

“Expecto patronum!” čarolija je kojom Harry Potter, kada zavrti čarobnim štapićem, zaziva zaštitnika od zlih bića. U svijetu toga popularnog književnog i filmskog lika štapići su najvažniji predmet sa snažnom magičnom jezgrom, a izrađuje ih majstor Ollivander.

Prvi darovao prijatelju

Hrvoje Petrunić (24), zagrebački student prava, prvi je i jedini takav majstor u Hrvatskoj. Na to se odlučio, kaže, zbog skupih primjeraka koji se prodaju na internetu.

– Obožavatelj sam Harryja Pottera otkad znam za sebe. Živim u kvartu okruženom različitim vrstama drveća pa sam pokušao izraditi repliku čarobnog štapića. Darovao sam ga za rođendan prijatelju i bio je oduševljen. To me motiviralo da nastavim – kazao se Hrvoje.

Tajnu izrade ne otkriva

Radi po narudžbi putem Facebook-stranice Muggle Magic. Štapiće oblikuje ručno od hrasta, javora, vrbe, lipe, kestena i bagrema, a isporučuje ih također u ručno izrađenoj drvenoj kutiji. Cijena je od 100 do 150 kuna.

– Za izradu mi trebaju dva tjedna. Vrsta drveta, oblik i detalji ovise o narudžbi. Svaki je unikat. Užitak mi je raditi štapiće, ali sad mi je to samo hobi jer mi je fakultet na prvom mjestu – kaže Hrvoje i dodaje da se svaki put raduje kad ide tražiti idealni komad drveta i krene ga rezbariti u radionici. No, napominje kroza smijeh, tajne izrade neće otkriti. Glavni mu je cilj razveseliti Harryjeve obožavatelje, a za sve koji se tako osjećaju, majstor Petrunić nestrpljivo čeka novu inspiraciju od zainteresiranih čarobnjaka. Samo pažljivo, štapić se ne smije zlorabiti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije