Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILI SE IZ CIOS GRUPE

Otkrili su gdje je prvo buknuo požar u Zaprešiću: 'Iz tih vrećica brzo se proširio, novo postrojenje je u potpunosti uništeno'

Veliki požar u Zaprešiću, crni dim nadvio se nad gradom
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/5
20.06.2024.
u 12:46

Tvrtka Eko-flor članica je CIOS grupacije, a s obzirom na to da posluje i na drugim lokacijama, unatoč znatnoj šteti koju je požar prouzročio, neće dolaziti do prekida ili poremećaja u ispunjavanju preuzetih ugovornih obveza.

Na odlagalištu otpada tvrtke Eko-flor u Zaprešiću u srijedu oko 19 sati buknuo je veliki požar, a na terenu je u jednom trenutku bilo više od 200 vatrogasaca s 40 vozila. Iz CIOS grupe potvrdili su da je vatra gotovo potpuno ugašena te da nije bilo ozlijeđenih osoba.

Prema izvješćima nadležnih službi, kao i mjerenjima kakvoće zraka, vode i tla koja se kontinuirano provode još od jučer, navode da u široj zoni nije zabilježeno onečišćenje okoliša. Potvrđeno je, dodaju, da ne postoje prijetnje za zdravlje ljudi.

"Otvoreni plamen, na što upućuju preliminarna izvješća, pojavio se u plastičnom, odnosno ambalažnom otpadu koji se od komunalnih društava i građana prikuplja kroz javnu uslugu putem modela tzv. žutih vrećica tj. spremnika za plastiku. Iz tog se sadržaja, zbog karakteristika i gorivosti samoga materijala, vrlo brzo proširio požar na ostatak proizvodne hale i u cijelosti je zahvatio novo, najsuvremenije postrojenje za automatsko sortiranje otpada. Objekt, oprema i strojevi potpuno su uništeni, a materijalna je šteta velika. Preciznije će se moći procijeniti nakon dovršetka očevida koji će ujedno i rasvijetliti točne uzroke i okolnosti samoga događaja", stoji u priopćenju CIOS grupe.

VEZANI ČLANCI:

Tvrtka Eko-flor članica je CIOS grupacije, a s obzirom na to da posluje i na drugim lokacijama, unatoč šteti koju je požar prouzročio, neće dolaziti do prekida ili poremećaja u ispunjavanju preuzetih ugovornih obveza.

"Eko-flor Plus, kao i CIOS grupacija u cijelosti, zahvaljuje svim pripadnicima javnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi, pripadnicima Civilne zaštite i drugih žurnih te operativnih službi na promptnoj i koordiniranoj akciji gašenja, kao i svim sugrađanima na pridržavanju uputa koje su tijekom večeri i noći izdavale mjerodavne institucije. Također, svim građanima koji su možebitno bili uznemireni ili zabrinuti zbog događaja, upućujemo iskrenu ispriku, nastavljajući surađivati s nadležnim i stručnim tijelima", zaključili su iz CIOS grupe. 

VIDEO Veliki požar u Zaprešiću: Gusti crni dim nadvio se iznad grada

Komentara 8

VI
virinvanizaćoška
13:55 20.06.2024.

Ovaj put je poznat 100%

Avatar neugodan
neugodan
09:29 21.06.2024.

bando, gdje su snimke nadzornih kamera???????????????

IV
Ico_voljevica
14:03 20.06.2024.

Gdje i kad ste obavili mjerenja?u selu kad je bilo puno dima sigurno niste

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije