Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB CLASSIC

Damir Urban i njegova Četvorka stižu na Tomislavov trg, hitove će izvesti u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a

Damir Urban nastupio u Varaždinu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
30.06.2024.
u 10:48

Koncert počinje u 21 sat, a bit će to treći zajednički nastup glazbenika nakon suradnje na Sunčanoj strani Prisavlja te velikog koncerta prošlog ljeta u Areni Zagreb

Pozornicom na Tomislavovu trgu, u sklopu Zagreb Classica, sutra će zavladati jedan od najpopularnijih domaćih glazbenika, Damir Urban i njegova Četvorka. Neke od svojih najvećih hitova otpjevat će u pratnji Simfonijskog orkestra HRT-a, a koncert kojim će ravnati Alan Bjelinski, počinje u 21 sat. Bit će to treći zajednički nastup glazbenika nakon suradnje na Sunčanoj strani Prisavlja te velikog koncerta prošlog ljeta u Areni Zagreb. 

Izbor pjesama podsjetit će Zagrepčane i njihove goste na više od tri desetljeća karijere svestranog riječkog glazbenika, od antologijske pjesme "Budi moja voda" kada je djelovao u bandu Laufer iz prve polovice 1990-ih, preko solo ostvarenja iz druge polovice istoga desetljeća među kojima su "Odlučio sam da te volim", "Ruke", "Nebo", "Mala truba" i "Astronau", do glazbe nastale u ovome stoljeću upravo uz Četvorku, "Sutra ćemo pričati" te "Mjesto za mene". Izvest će i nekoliko aranžmana s dvostrukog albuma "Lipanj, srpanj, kolovoz" iz 2021., poput "Duža riječ", "Biram ptice", "Nitko osim nas", "Div", "Kuća sjećanja", "Gdje god bila ti", "Sama" i "Iskra".

VEZANI ČLANCI: 

Koncert je spoj poznatoga i novoga u stvaralačkom opusu Damira Urbana čiji nastup uz Simfonijski orkestar HRT-a izazva golemo zanimanje ne samo njegovih poklonika već i onih željnih novih glazbenih iskustava. 

Ovogodišnji program mnogima omiljenog ljetnog festivala, Zagreb Classic, završava u utorak nastupom korejsko-britanskog pijanista, skladatelja i komičara Hyung-ki Jooa, a orkestrom Zagrebačke filharmonije ravnat će poljski dirigent Jurek Dybał. Repertoar u kojemu će se uživati pod vedrim nebom uključuje "Valcer na starinski način" Władysława Szpilmana, "Rapsodija na Paganinijevu temu, op. 43" koju potpisuje Sergej Rahmanjinov, "Priča sa zapadne strane" autora Leonard Bernstein te "Bolero" Mauricea Ravela. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije