BOLJI UVJETI

Danas prvi sastanak o zahtjevima radnika Čistoće, pregovori će trajati mjesec dana

Zagreb: Gradonačelnik Tomašević s radnicima Čistoće skupljao nakupljeni otpad
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
27.01.2023.
u 09:39

Na inzistiranje zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, na današnjem sastanku, uz sindikate, predstavnike Uprave Holdinga i gradske vlasti, sudjelovat će i predstavnici radnika.

Prosvjed radnika zagrebačke Čistoće prekinut je jučer nakon što je došlo do dogovora o ispunjavanju pet od 11 zahtjeva. Dogovoreno je kako će se o preostalih šest zahtjeva pregovarati sljedećih 30 dana. Prvi sastanak održat će se danas. Na inzistiranje zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića, na današnjem sastanku uz sindikate, predstavnike Uprave Holdinga i gradske vlasti sudjelovat će i predstavnici radnika.

– Štrajk je prekinut. Radnici su izašli. Od ovih naših 11 zahtjeva, dogovoreno je da se pet zahtjeva ispuni odmah i to od gradonačelnika, a o ovih drugih šest da se u sljedećih 30 dana pregovara izravno s gradonačelnikom – rekao je Mumin Hodžić, radnik Čistoće za HRT.

VIDEO: Tomašević u odijelu Čistoće: Sljedećih nekoliko sati sam pomoćni radnik, idemo počistiti grad

Podsjećamo, prosvjed je počeo u ponedjeljak ujutro nakon što se doznalo da će trojica radnika dobiti izvanredni otkaz nakon što su snimljeni kako na isto mjesto bacaju smeće koje je odvojeno. Prosvjed se proširio i radnici su izašli s 11 zahtjeva pred gradske vlasti, zbog čega se četiri dana nije sakupljalo smeće.

– Ovo jutros bio je iskren i dobar razgovor s radnicima. Jasno je iz tih razgovora da treba unaprijediti i uvjete rada i organizaciju rada. Nema teme o kojoj nećemo razgovarati s radnicima, ne samo u idućih mjesec dana nego cijelo ovo vrijeme – rekao je jučer gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je nakon dogovora obukao odijelo Čistoće i izašao na teren s radnicima.

Jučer je potpisano da će se u Čistoći tako u roku od 30 dana provesti sistematizacija, plaćat će se kod 95 i kartica vozača, donosit će se detaljne upute o postupku izvođenja operacija, osigurati bolja oprema HTZ-a te osigurati besplatno parkiranje u neposrednoj blizini središnjice podružnice u Folnegovićevoj ulici.

VIDEO: Selak Raspudić: 'Tomaševića niti se boje niti ga vole. Milan Bandić ostvario je autoritet'

 

Komentara 3

RI
rimac444
09:48 27.01.2023.

Ova karikatura senfa može biti simbol vladajuće garniture muzemo naše metropole.

MA
marta22
10:05 27.01.2023.

Radnika nema dovoljno i to svi znamo. Ovi koji rade u Čistoći izravno na skupljanju smeća su sigurno premalo plaćeni. Građani bi im mogli olakšati odgovornim postupanjem s otpadom i smanjivanjem broja pasa u gradu. Večina nas ne bi praznilala kante sa psećim izmetom (pogotovo na +30°C) ni za 5000 eura plaće.

Avatar kvasac60
kvasac60
10:11 27.01.2023.

Na današnji dan obilježavamo Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta i s dubokim poštovanjem se prisjećamo stradanja i žrtava židovskog naroda.A vi samo o smeću??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije