Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kuc travno

Dani Travnog: Na plato slavne Mamutice večeras stižu 'Cura i dečko', a na programu je i 'Moj bend'

Foto: KovaZG
1/4
26.04.2024.
u 13:00

Talentirani dvojac nominiran za Nagradu Ambasador u Areni Varaždin dvije su večeri ugostili članove Europskog parlamenta, a 2020. i u siječnju ove godine izveli su performans na kojem su 24 sata bez sna svirali za zajednicu

Dinamični duo "Cura i dečko" tijekom svoje osmogodišnje karijere postali su sinonim za pršteću atmosferu punu plesa, osmijeha i deluxe elektronike, a danas će koncertom koji počinje u 18 sati, u sklopu manifestacije "Dani Travnog", rasplesati okupljene na platou slavne "Mamutice". 

– Na platou ćete vidjeti Dečka na kultnim sintevima kako uživljeno stvara podlogu, po kojoj nas Cura pjesmom zeza “Trebala-morala". Talentirani dvojac nominiran za Nagradu Ambasador u Areni Varaždin dvije su večeri ugostili članove Europskog parlamenta, a 2020. i u siječnju ove godine izveli su performans na kojem su 24 sata bez sna svirali za zajednicu. Razigrani su i iskreni, a pravo ih je čudo promatrati dok u simbiozi ljubavi i glazbe dijele svoju toplu energiju s onima koji su otvoreni poći na putovanje kroz ples – najavljuju iz KUC-a Travno koji organizira manifestaciju. 

VEZANI ČLANCI: 

Pozornicom smještenom pokraj istočnog ulaza u Kulturno-informativni centar, sutra u 20 sati zavladat će pak "Moj bend". Jezgru benda koji djeluje od 2008. čine dvije gitare, bubanj i bas gitara, publiku oduševljavaju autorskim pjesmama kroz koje izražavaju vlastite želje, ideje i dogodovštine, a u njihovim se notama mogu prepoznati i elementi bluesa, rocka, funka i popa. Do sada su nastupali, između ostalog, u KSET-u, SAX-u i Purgeraju, na otvorenju brucošijade FER-a i PMF-a te na Terraneo festivalu, a izdali su i vlastiti studijski album s 11 pjesama. 

S istog mjesta sutra će publiku rasplesati i "Bok blues", pobjednici Croatian Blues Challengea 2020. Duo svoju autorsku glazbu stvara na engleskom jeziku, a Hrvatsku su predstavljali i na International Blues Challengeu 2022. u Tennesseeju te lani na European Blues Challengeu u poljskom Chorzowu. Nastupaju i po zagrebačkim klubovima koji podržavaju autorstvo i vrstu glazbe koju svira Bok Blues. Nakon njih nastupit će i zagrebački trio "Ambasador" te atmosferu podići svojim instrumentalnim post rockom, inspiriranim progresivnim rockom i krautrockom. 

GALERIJA Tisuće njuškica stiglo u Zagreb: Pogledajte pse iz cijelog svijeta

1/57

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije