KRIJUMČARENJE DUHANA

Detalji velike zaplijene duhana: Unajmili skladište da bi u njemu držali i prerađivali 7 tona pa završili u Remetincu

Foto: PU Zagrebačka
1/6
05.04.2024.
u 09:14

Dalibor F. je inače od ranije poznat policiji jer je zbog krijumčarenja bilo cigareta ili duhana uhićivan zadnjih 20-ak godina u akcijama Walter i nikotina

Dalibor F. (49)  i Ivan Đ. (24) završili su u Remetincu jer ih se sumnjiči za nedozvoljenu trgovinu, odnosno krijumčarenje duhana. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio im je na zahtjev tužiteljstva istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Kako se sumnja, Dalibor F. je neutvrđenog dana u Prepuštovcu unajmio skladište. Cilj mu je bio da u tom prostoru prerađuje i skladišti duhan nakon što ga  neovlašteno kupi.

Vlasniku prostora koji je unajmio dao je podatke Ivana Đ., na čije je ime onda zaključen ugovor o najmu skladišta. Potom je, Dalibor F. početkom ožujka 2024. u skladište dovezao stroj za rezanje duhana te drugu opremu potrebnu za rezanje i prepakiranje sitno rezanog duhana. Dovezao je i veće količine  duhana u listu koji nije imao duhanske markice Ministarstva financija Republike Hrvatske.

1/6

U spomenutom skladištu su carinici pretragom našli ukupno 7.806 kg duhana u listu koji je bio pakiran u 64 kartonske kutije i 10 kg duhana koji je bio u sušilici. Nađena je i oprema za preradu i vaganje duhana, ručno  izrađena rezalica domaće proizvodnje s elektromotorom, tri rezervna noža za rezalicu, plinska sušilica s pripadajućom opremom, tri  boce od 10 kg s ukapljenim naftnim plinom, električna vaga i ručni viličar. Tužiteljstvo navodi da je sve bilo namijenjeno daljnjoj preradi  i pakiranju duhana radi daljnje preprodaje drugim osobama na području grada Zagreba i šireg područja teritorija Republike Hrvatske.

Dalibor F. je inače od ranije poznat policiji jer je zbog krijumčarenja bilo cigareta ili duhana uhićivan zadnjih 20-ak godina u akcijama Walter i nikotina. Zadnji put mu se ime u novinskim crnim kronikama pojavilo prije tri godine kada je bio optužen da je član kriminalne organizacije koja je krijumčarila više od 63 tone duhana.

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije