ZAGREBAČKI HOLDING

Direktorica dobila otkaz zbog malverzacija ili provjere šefa?

Miljenko Benko
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
31.03.2014.
u 12:00

Ana Urošević, direktorica Sektora za pravne poslove i upravljanje ljudskim resursima, dobila je izvanredni otkaz jer je zatražila provjeru vjerodostojnosti diplome novog direktora Miljenka Benka, no iz tvrtke to negiraju. Napominju da je ona sudjelovala u malverzacijama oko ovrha, zbog čega je Čistoća oštećena za 200 milijuna kuna

Direktorica Sektora za pravne poslove i upravljanje ljudskim resursima u zagrebačkoj Čistoći Ana Urošević dobila je u četvrtak izvanredni otkaz.

I dok se iz redova sindikata Zagrebačkog holdinga može čuti kako je otkaz dobila jer je zatražila provjeru vjerodostojnosti diplome nedavno imenovanog direktora Miljenka Benka (na slici), iz uprave negiraju te tvrdnje.

– Do otkazivanja ugovora o radu Ane Urošević došlo je nakon revizije u podružnici Čistoća na temelju koje su utvrđene teže povrede radnog odnosa. Ovaj slučaj nije ni na koji način povezan s provjerama diploma i svjedodžbi – kazali su iz Odnosa s javnošću ZG Holdinga.

Iako se u gradskoj tvrtki zbog lažnih diploma posljednjih dana provjeravaju zaposlenici, kako neslužbeno doznajemo, to nije slučaj ovog izvanrednog otkaza, a nakon što je otpuštena, Ana Urošević uskoro će biti i kazneno prijavljena.

– Revizija u ovoj podružnici traje posljednja tri mjeseca, nakon čega je utvrđeno da je Ana Urošević sudjelovala u malverzacijama s pokretanjem ovršnih postupaka u naplati računa za Čistoću, čime je tvrtka oštećena za 200 milijuna kuna – kazao nam je izvor iz Holdinga.

Direktor Benko nije htio komentirati optužbe da je direktoricu otpustio zbog provjere vjerodostojnosti njegove diplome.

– Nedjelja je i ne mogu govoriti o tome - kazao je kratko.

Ana Urošević do zaključenja ovog izdanja nije odgovorila na naš e-mail upit.

>> Otpustili i opet primili radnike s lažnim diplomama!

Komentara 4

2X
2Xgeneral
12:06 31.03.2014.

po stasu bi rekao da gospon sigurno posjeduje diplomu a jednu vjerojatno ima i u pričuvi!! ( takvi smo mi drugovi iz holdinga )

BO
bolesnodrustvo
21:17 31.03.2014.

U Holdingu očito svak svakoga drži u šahu.

KO
komentatorv3
09:17 01.04.2014.

kmee kmeee, kaj buju sada svi bivsi tak plakali prek novina koji budu dobili nogu v rit?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije