Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 10 sati

Djelatnici Zračne luke Zagreb najavili štrajk u četvrtak

Zračna luka Zagreb
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
18.11.2013.
u 22:12

Podsjetimo, djelatnici su zadnji put štrajkali prije dvije godine jer je Uprava Zračne luke Zagreb odbijala potpisati novi Kolektivni ugovor koji bi zaštitio postojeću razinu prava radnika u slučaju koncesije.

Neprovođenje odredbi Zakona o radu i Kolektivnog ugovora, nezadovoljavajući postupci nadležnog Ministarstva, navodna namjera ne pridržavanja zakona i ugovora davatelja koncesije, odnosno, Vlade RH i Koncesionara razlozi su štrajka djelatnika Zračne luke Zagreb koji će se održati u četvrtak u 10 sati.

Iako Uprava Zračne luke Zagreb smatra da je štrajk neopravdan, djelatnici žele prekinuti postupak mirenja, pa će cijeli dan provesti u štrajku, no najavljuju kako će razvoj događanja koordinirati s avio prijevoznicima kako bi čim više umanjili štetu. Podsjetimo, djelatnici su zadnji put štrajkali prije dvije godine jer je Uprava Zračne luke Zagreb odbijala potpisati novi Kolektivni ugovor koji bi zaštitio postojeću razinu prava radnika u slučaju koncesije.

>> Zračna luka Zagreb zatvorena u petak od 11 do 16 sati zbog štrajka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije