Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispovijest

'Dok smo bile na rodiljskom, bez posla smo ostale i moja kći i ja!'

Dan beskućnika,portal (1)
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/4
10.10.2013.
u 20:33

„Nitko gladan, nitko bez krova nad glavom i nitko bez podrške!“, geslo je ovogodišnjeg Svjetskog dana beskućnika.

U Velikoj Kosnici smještena su 142 beskućnika od kojih je četvero s velikogoričkog područja. Dolaskom hladnijih dana, njihov će broj znatno porasti, upozoravaju iz prihvatilišta. Dijana Strugar bez posla je ostala prije dvije godine, donose Kronike Velike Gorice.

Podstanarski stan više nije mogla plaćati i privremeni dom pronašla je u Prihvatilištu za beskućnike u Velikoj Kosnici. Bez posla je ova ekonomistica ostala nakon što je rodila dijete, a to se sada isto dogodilo i njezinoj kćeri.

– Moja kći ima 30 godina, završila je srednju kemijsku školu i bez posla je ostala dok je bila na rodiljskom dopustu. Isto to dogodilo se meni dok sam bila trudna s njom. Snašla nas je ista sudbina. Ona posao intenzivno traži već godinu dana i ne može ga dobiti, a ima daleko bolje kvalifikacije nego što ih imam ja. Kako ću se onda ja zaposliti – pita se Dijana.

„Nitko gladan, nitko bez krova nad glavom i nitko bez podrške!“, geslo je ovogodišnjeg Svjetskog dana beskućnika. Studenti i volonteri Crvenog križa došli su podržati beskućnike i javnost upozoriti da u današnje vrijeme može svatko ostati bez krova nad glavom.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

>>Sve je više mladih beskućnika. Na cesti jer nisu uspjeli naći posao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije