Nesreća

Dvojica putnika ozlijeđena, pala iz ZET-ova autobusa

ZET autobus
Foto: Robert Anić/PIXSELL
30.08.2014.
u 16:00

Na Aleji Bologne vozač autobusa krenuo sa stanice iako svi putnici iz vozila nisu još izašli

Vožnja ZET-ovim autobusom za dvojicu putnika završila je loše – jedan je muškarac teže, a drugi lakše ozlijeđen nakon što su ispali iz autobusa.

Pedesetgodišnji vozač ZET-ova autobusa koji prometuje Alejom grada Bologne krenuo je sa stajališta kad su putnici Ž. E. (83) i R. E. (48), inače otac i sin, izlazili na stajalištu.

– Došavši do autobusnog stajališta koje se nalazi zapadno od raskrižja s Ulicom Medpotoki, vozač se zaustavio radi ulaska i izlaska putnika i onda krenuo. Tada su iz autobusa ispala dvojica putnika – poručili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Kako neslužbeno doznajemo, vozača autobusa odmah se testiralo na alkohol, utvrđeno je da nije bio alkoholiziran, a zašto je krenuo prije no što su svi putnici ušli u vozilo i izašli iz njega, tek se treba utvrditi. Na mjesto događaja odmah su pozvane policija i Hitna, a teže ozlijeđenom starijem putniku pomoć je pružena u Kliničkom bolničkom centru Zagreb u kojemu nisu željeli o slučaju ništa komentirati.

– Zagrebački električni tramvaj izražava žaljenje zbog događaja. Zaprimivši informaciju, na mjesto nesreće uputili smo internu kontrolu te, sukladno protokolu, zatražili asistenciju Hitne medicinske pomoći i policije koja je i preuzela slučaj – poručio je Tomislav Jurić, glasnogovornik ZET-a.

Iako je riječ o novijim autobusima koji ne mogu krenuti dok sva vrata nisu zatvorena, cijeli slučaj detaljno će se istražiti.

– Prije prikupljanja cjelokupne dokumentacije i svih relevantnih informacija nezahvalno je komentirati slučaj. U ovome trenutku najvažniji je oporavak ozlijeđenih – zaključio je glasnogovornik Tomislav Jurić.

Komentara 8

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
18:15 30.08.2014.

Ne mogu krenuti samo zglobni autobusi Mercedes Citaro ako putnici stoje na vratima prikolice. Svi drugi autobusi nemaju tu blokadu.

Avatar dr. Evil
dr. Evil
08:06 01.09.2014.

me sigurno je naišla kontrola karata pa je bila bježanija...

Avatar bojlere
bojlere
21:22 30.08.2014.

bolje ispast g*up nego iz autobusa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije