Zagrebačka konoba Dvori Matanovi, vlasnice dr. Jasne Jačmenice, prva je u Hrvatskoj s dodijeljenom oznakom "Hrvatska autohtona kuhinja".
Konoba Dvori Matanovi na svom jelovniku ima više od 80 posto autohtonih jela, pripremljenih prema tradicionalnim receptima primoštenskih ribara i moreplovaca, a kako je na dodjeli ove oznake istaknuo član Povjerenstva za ocjenu jelovnika Zlatko Puntijar, cilj projekta brendiranja hrvatske autohtone kuhinje jest zadržati izvornost u pripremi jela kao i prilagodba okusima.
– Posljednjih deset godina suprug i ja u svojoj maloj konobi pokušavamo opravdati svoj moto "U srcu Zagreba srce i duša Dalmacije“. Želja nam je gostima ponuditi stara hrvatska jela, pripremana od svježih namirnica po tradicionalnim receptima – izjavila je vlasnica ovog ugostiteljskog objekta Jasna Jačmenica.
Projekt Hrvatska autohtona kuhinja pokrenut je 2010. godine s ciljem obogaćivanja gastronomske ponude naše zemlje i povećanja konkurentnosti ugostiteljskih objekata, a time i hrvatskog turizma. U projektu sudjeluju Ministarstvo turizma RH, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatski kuharski savez i Hrvatska gospodarska komora.
Kako bi određeni ugostiteljski objekt dobio poseban standard hrvatske autohtone kuhinje, potrebno je u jelovniku imati najmanje 70 posto jela u ponudi s popisa jela gastronomske baštine, s tim da broj jela s popisa u ponudi ne može biti manji od četiri.
"Dvori Matanovi" – prva konoba s oznakom autohtone kuhinje
Konoba Dvori Matanovi na svom jelovniku ima više od 80 posto autohtonih jela, pripremljenih prema tradicionalnim receptima primoštenskih ribara i moreplovaca.
Još nema komentara
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.