Ivanić Grad

Edukativni ZOO za upoznavanje djece s domaćim životinjama

zoo (1)
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/6
13.08.2012.
u 08:40

Obitelj Ciganović u zoološki vrt s domaćim životinjama uložila je 150 tisuća kuna, a nada se posjetu djece iz cijele županije

Kako žive i hrane se domaće životinje, za što služe čovjeku... samo su neka od pitanja koja će djeci pokušati objasniti u prvom edukativnom zoološkom vrtu otvorenom prošlog vikenda na rubnom dijelu Ivanić Grada.

Suradnja s vrtićima

Stanovnici tog vrta isključivo su domaće životinje poput magarca, krave, koze, kokoši, svinja, kunića..., a otvorila ga je mlada ivanićgradska obitelj Ciganović.

– U podizanje parka uložili smo 150 tisuća kuna, a namijenjen je prije svega djeci i njihovim roditeljima radi edukacije, ali i ugodno provedenog vremena u šetnji na otvorenom koja nudi nekoliko sadržaja. Želja nam je uspostaviti suradnju sa svim županijskim vrtićima i osnovnim školama radi posjeta ovom vrtu u kojem ćemo na samom mjestu djeci objašnjavati život domaćih životinja – otkrivaju Katarina (28) i Neven Ciganović (32), vlasnici edukativnog ZOO-a.

U podizanju edukativnog vrta Ciganovići su vodili računa o ekološkim standardima, zaštiti životinja te očuvanosti prirode, tako da na velikoj površini ima malo građevinskih zahvata.

Prodaja seoskih proizvoda

– Svaka životinja živi u slobodnom prostoru ograđena slamnatim fizičkim preprekama, na površini 180 četvornih metara. Uz zoološki vrt napravili smo i prostor za igru, kao i štand za ponudu domaćih proizvoda hrvatskog sela – objašnjava Neven Ciganović.

Uz uzgoj domaćih životinja te otvorenje zoološkog vrta, obitelj Ciganović se bavi već nekoliko godina proizvodnjom i distribucijom magarećeg mlijeka.

U edukativni Zoološki vrt može se doći subotom i nedjeljom od 10 do 19 sati, a ulaz je 15 kuna dok je za djecu do pet godina starosti besplatan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije