podaci za travanj

Evo kolika je prosječna zagrebačka neto plaća, najviša je u sektoru nafte i plina

Od 1. siječnja euro postaje službena valuta u Hrvatskoj i nakon 29 godina zamijenit će kunu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
09.07.2024.
u 10:29

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za travanj na razini Hrvatske koja je iznosila 1.323 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 202 eura.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za travanj ove godine iznosila je 1525 eura, što je nominalno 1,2 posto niže u odnosu na ožujak, ali porast za 17,1 posto u odnosu na travanj prošle godine. Prema podacima Gradskog ureda za gospodarstvo, ekološku održivost i strategijsko planiranje, najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za travanj ove godine isplaćena je u djelatnosti vađenja sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 2853 eura.

Najniža plaća isplaćena je u proizvodnji kože i srodnih proizvoda, u iznosu od 860 eura. Medijalna neto plaća za travanj iznosila je 1277 eura, što znači da je polovica zaposlenih imala manje, a polovica više od toga iznosa. U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za travanj na razini Hrvatske koja je iznosila 1323 eura, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za taj mjesec bila je veća za 202 eura.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za travanj ove godine iznosila je 2180 eura, što je pad za 1,4 posto u odnosu na ožujak te porast za 17,8 posto u odnosu na travanj 2023. godine.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Projekt vrijedan 31,6 milijuna eura: U obilazak blaga Prirodoslovnog muzeja moći će se krajem rujna

Od 1. siječnja euro postaje službena valuta u Hrvatskoj i nakon 29 godina zamijenit će kunu
1/58
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije