Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kamišibaj kazalište

Festival posvećen japanskoj tradicijskoj vještini pripovijedanja od četvrtka u Etnografskom muzeju

Kamišibaj
07.11.2023.
u 10:00

U organizaciji muzeja i Udruge Kozlići posjetitelje do subote očekuju brojne radionice, a festival će, s početkom u 10 sati, otvoriti "Znakovni kamišibaj", izvedba kamišibaj priče uz prijevod na hrvatski znakovni jezik i radionica znakovnog jezika za djecu osnovnih škola

Sve o kamišibaju i kako i sami možete pomoću ove tradicijske japanske tehnike ispričati priču doznajte na drugom izadanju festivala posvećenom kamišibaj kazalištu pod nazivom "Priče iz(van) okvira" koji u prostorima Etnografskog muzeja na Mažuranićevu trgu 14 počinje u četvrtak. 

U organizaciji muzeja i Udruge Kozlići posjetitelje do subote očekuju brojne radionice, a festival će, s početkom u 10 sati, otvoriti "Znakovni kamišibaj", izvedba kamišibaj priče uz prijevod na hrvatski znakovni jezik i radionica znakovnog jezika za djecu osnovnih škola. 

VEZANI ČLANCI: 

Istoga dana od 13.30 do 15.30 održat će se i edukacija za učitelje i pedagoge o korištenju kamišibaja u radu s djecom, a nakon čega će autorica Iva Nemec, uz urednicu Mašu Rimac Jurinović te Veru Pfaff, voditeljicu projekta Višejezični kamišibaj, predstaviti priručnik „Kamišibaj početnica“ za upoznavanje s formatom kamišibaj kazališta. 

Petak je rezerviran za kamišibaj izvedbu slavne Ježeve kućice te interdisciplinarnu radionicu za osnovnoškolce, koji će potom uživati i u Pričama iz Zemlje izlazećeg sunca, odnosno izvedbi japanske kamišibaj priče uz radionicu origamija

Subotu će obilježiti dvije revije kamišibaj priča, jedna za mališane starije od tri godine za koju su zaslužni Dolores Bujas, Relja Dušek, Tatjana Grabrijan, Breda i Darko Kočevar,  Ana Malnar, Iva Nemec, Vera Pfaff i Maja Trupčević te druga za starije od deset godina koju, uz ostale, potpisuju i Nikolina Manojlović Vračar, Matilda Marković, Blaženka Mavrić Vadlja te Srebrenka Peregrin. 

VEZANI ČLANCI: 

Sudjelovanje na edukaciji za učitelje i pedagoge „Zagrli me pričom“ je besplatno, a za ostale programe plaća se samo ulaznica za muzej.

Kamišibaj je inače tradicijska tehnika koja potječe iz Japana, a radi se o pripovijedanju uz pomoć slika. Naziv je nastao od riječi 'kami' što znači papir i 'šibaj' što znači gledalište ili kazalište, pa se naziva i kazalištem od papira. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije