Biciklizam

Filip Turk pobjednik je Kupa Hrvatske 2010.

Filip Turk
arhiva vl
30.08.2010.
u 19:40

Osim Filipa, dobrom su se vožnjom istaknuli i drugi članovi BBK “Šišmiš” – M. Cepak, H. Ivković i B. Bajić.

Posljednja utrka MTB kupa Hrvatske održana prošle nedjelje najboljem je samoborskom biciklistu Filipu Turku iz BBK “Šišmiš” osigurala još jedan zvučan naslov i neosporivu potvrdu kvalitete. Iako je ovaj put u jakoj međunarodnoj seniorskoj konkurenciji zauzeo deseto mjesto, Turk je zbog velikog broja osvojenih bodova zaslužio prvo mjesto među domaćim biciklistima i titulu pobjednika Kupa Hrvatske za 2010. godinu. Kakav je osjećaj u istoj godini osvojiti dva najveća domaća naslova (Filip Turk je ove godine pobijedio i na Državnom prvenstvu, op. a.)?

– Vrlo sam zadovoljan ovom sezonom. Nedjeljna utrka nije bila baš tako dobra, teška staza doista me ubila, no sveukupan dojam je dobar. Treninzi su se doista isplatili, a pomogao je i novi bicikl, karbonski Trek Elite 9.7 – skroman je Turk.

Iako se ponosi svojim rezultatom, trenutačno je, kaže, usredotočen na posljednji nastup u ovoj sezoni.

– Već 18. rujna u sklopu hrvatske biciklističke reprezentacije nastupam u C1 utrci u Poljskoj. Forma je zadovoljavajuća, ali ne želim ništa predviđati. Vidjet ćemo – zagonetan je Filip Turk.

Osim Filipa, velik rezultat u kategoriji kadeta ostvario je još jedan Samoborac, deseti Mario Cepak, te dvoje najmlađih “šišmiša”, Helena Ivkovčić i Bartol Bajić, koji su uspjeli utrku završiti kao najmlađi u kategoriji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije