POHVALILI SE IZ GRADA

FOTO Dio Zakmardijevih stuba koji je do jučer skrivao korov, danas je uredno pokošen

Foto: Grad Zagreb
1/7
17.09.2024.
u 15:15

Nekada su se zvale i Sveučilišne, a nešto kasnije su nazvane po Ivanu Zakmardiju, pravniku koji je 1643. postavio temelje Hrvatskom zemaljskom arhivu

Jedan od Zagrepčanima omiljenih puteva do Gornjega grada, Zakmardijeve stube, zarasle u korovu. Fotografije koje pokazuju kako zelenilo obavija dio ograde staze, glavne poveznice Strossmayerovog šetališta s Radićevom ulicom, objavljene su jučer na portalu Večernjeg lista, a danas su se iz Grada pohvalili kako su situaciju jutros sanirali te nam poslali fotografiju uredno pokošenog zelenila

Zakmardijeve stube izgrađene su u vrijeme kada se na Katarininu trgu nalazilo Sveučilište, točnije 1878. Bile su mjesto druženja zagrebačkih studenata, a danas put prema gimnazijama, uredima, domovima, muzejima i brojnim događajima koji se na Gornjem gradu održavaju tijekom cijele godine.

Nekada su se zvale i Sveučilišne, a nešto kasnije su nazvane po Ivanu Zakmardiju, pravniku koji je 1643. postavio temelje Hrvatskom zemaljskom arhivu. 

Komentara 1

Avatar Stradun
Stradun
21:42 17.09.2024.

Pokosili su travu tek nakon objave u Večernjaku... Samo nastavite !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije