Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Medvjeđi brlog"

FOTO Obišli smo novu ledenu dvoranu u zagrebačkim Utrinama

Zagreb: Predstavljanje Admiral ledene kupole
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/8
07.03.2024.
u 13:57

Led je uglancan, a stigle su i montažne tribine te ostali prateći sadržaji jer utrinski led premijeru će imati već za par dana jer će ugostiti najbolje hokejašice svijeta na prvenstvu

Zagreb je od danas bogatiji za još jedan sportski objekt. Svjetlo dana ugledala u novozagrebačkom kvartu Utrina ugledala je jedinstvena ledena kupola. Riječ je o montažnoj dvorani balonskog tipa koju je izgradio KHL Medveščak Admiral za potrebe klizačkog sporta u metropoli, a koji se našao u problemima nakon što je potres 2020. onesposobio Dom sportova pa hokejaši i klizači nisu imali dostatne uvjete na dotrajalom Velesajmu i Šalati koja je pod vedrim nebom pa uvelike ovisi o temperaturama koje su i ovako previsoke. 

- Ostvario se san koji sam imao još kao klinac, a to je da se pojavi novi led u Zagrebu. Cilj nam je ovdje pružiti djeci bolje uvjete, da odrastaju uz sport i druženje - kazao je predsjednik KHL Medveščak Admiral Igor Jačmenjak.  Unatoč toploj zimi i lijepom vremenu početkom ožujka prolaskom kroz rotirajuća vrata u dvorani nastupa prava zima. Led je uglancan, a stigle su i montažne tribine te ostali prateći sadržaji jer utrinski led premijeru će imati već za par dana jer će ugostiti najbolje hokejašice svijeta na prvenstvu. 

Od ulaza u prizemlju pored blagajne i toaleta pruža se dugačak hodnik u kojemu se smjestilo šest svlačionica za sportaše od po 25 mjesta s tuševima, dvije manje kabine za suce, šest skladišta u kojima će stajati oprema za trenere i oružara koji će dolaziti s momčadima. 

FOTO Otvoreno spektakularno novo klizalište u Zagrebu, pogledajte kako izgleda novi dom Medveščaka

Zagreb: Predstavljanje Admiral ledene kupole
1/8

– Na katu smo napravili teretanu za zagrijavanje i pripreme. Ondje je i posebno opremljena konferencijska sala za videoanalize, soba za sastanke, uredi, prostorije za medicinsko osoblje i doping kontrolu – kazao nam je Jačmenjak kada smo ih posjetili prošloga mjeseca. Vrata ledene kupole će osim profesionalnim sportašima, biti otvorena i građanima, posebice onim najmlađima. 

FOTO Sesvećani traže sanaciju pothodnika na Zagrebačkoj cesti

Zagreb: Predstavljanje Admiral ledene kupole
1/6
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije