MJESTA ZA 100 DJECE

FOTO Ovako izgleda novi vrtić u Ivanjoj Reki: Radovi su stajali 4,4 milijuna eura

Ivanja Reka: Gradonačelnik Tomašević sa svojim suradnicima otvorio je novi dječji vrtić
Davorin Visnjic/PIXSELL
18.06.2024.
u 15:24

Pogodan je za pet odgojnih skupina sa 100-tinjak djece, a djelovat će kao područni objekt Dječjeg vrtića Zrno.

Ivanja Reka dobila je novi dječji vrtić. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomaševć danas je svečano otvorio novi objekt koji će djelovati kao područni objekt Dječjeg vrtića Zrno. Pogodan je za pet odgojnih skupina sa 100-tinjak djece. Ukupna vrijednost radova iznosi oko 4,4 milijuna eura, priopćili su iz Grada. 

Pri projektiranju se pazilo da se arhitektonski i vizualno uklapa među obiteljske kuće u okolici. – Oblikovan je s nizom zakutaka u kojima se djeca mogu okupljati i družiti. Sustav kretanja vrtićem sličan je gradu u malom, sa središnjim "trgom" koji će se moći koristiti za vrtićke priredbe i ostale aktivnosti, a služit će i lokalnoj zajednici – objasnio je dogradonačelnik Luka Korlaet.

Zrno ovim vrtićem dobiva treći područni objekt, kazala je ravnateljica Irena Slijepčević, a čeka se i otvorenje četvrtog, na Žitnjaku. – Ondje ćemo moći smjestiti još 118 djece. S ta dva nova vrtića moći ćemo odgovoriti na sve pristigle zahtjeve za upis – poručila je. U Dječjem vrtiću Ivanja Reka radit će 15 djelatnika zaposlenih na neodređeno vrijeme

Ivanja Reka: Gradonačelnik Tomašević sa svojim suradnicima otvorio je novi dječji vrtić
1/11

– S ovim novim prostorima možemo reći da je zajednica s mnogo mladih obitelji dobila vrtić za 21. stoljeće – rekla je ravnateljica, dok je gradonačelnik Tomislav Tomašević naglasio da je vrtić u Ivanjoj Reki peti otvoren u njegovom mandatu.  Objekt na Žitnjaku bit će dovršen do rujna, naglasio je još, a isto vrijedi i za vrtiće u Dubravi, Sesvetama i Gajnicama, koji su trenutačno u izgradnji.

– Još pet će biti dovršeno do kraja kalendarske godine, a onda se ide i u novu gradnju. U planu su dječji vrtići u Podbrežju, Remetincu, Borovju, Stenjevcu i na Jarunu – rekao je. Masovno se zapošljavaju i odgojitelji, dodao je, naglasivši da je u odnosu na godinu ranije u radni odnos stupilo njih 600 više. – Samo od rujna do danas objavljeno je više od 330 natječaja za zapošljavanje, uskoro će u gradskim vrtićima raditi više ljudi nego u cijelom Zagrebačkom holdingu – kazao je Tomašević.

Od ostalih tema, na jučerašnjoj konferenciji za novinare dotaknuo se i nedavnog natječaja za opskrbu plinom koju je Gradska plinara Zagreb – Opskrba (GPZO) izgubila. – Priprema se tužba prema Upravnom sudu, ići će protiv natječaja Hrvatske energetske regulatorne agencije (HERA). U njoj će se jasno iznijeti argumenti zašto se natječaj treba poništiti. Uprava GPZO istovremeno radi sve pripreme da idu u tržišnu utakmicu s Međimurje-plinom – rekao je Tomašević te spomenuo kako su nedavno podignuti imovinski cenzusi za roditelje kako cijena vrtića nikome ne raste unatoč inflaciji. 

VEZANI ČLANCI: 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije