REPORTER VEČERNJEG NA GRADILIŠTU

FOTO S tornjeva katedrale u Zagrebu skinuto 6000 kamenih dijelova, nitko u svijetu nije radio ovakvu obnovu

01.09.2024.
u 15:50

"Mi sve ove zahvate moramo izvesti, a da poslije posjetitelj katedrale izvana ili iznutra ne vidi nikakva ojačanja. Da dobijemo sigurnost, a da ne narušimo izgled. Mi ne znamo da je netko u svijetu nešto ovako radio. Zato što svi rade ono što smo i mi dosad radili, a to je bila površinska sanacija", kaže Mario Todorić, dodajući kako se sve radi po strogim konzervatorskim nadzorom

Komentara 16

VE
veljača
15:59 01.09.2024.

Bravo za projektante, izvođače i financijere. Za povijest!

JU
JustinCase
16:29 01.09.2024.

Ma predivno

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
22:13 01.09.2024.

Normalno da nitko u svijetu nije radio ovakvu obnovu zagrebačke katedrale, jer je ona samo u Zagrebu, i nije više nigdje u svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije