40-ak radova

Fotozapisi za biografiju grada burne 2020.

13.10.2020.
u 12:30

Izložba koja tematizira potres i koronu otvara se večeras u Centru za kulturu Trešnjevka

Potres i korona ispisali su važno poglavlje u životu glavnoga grada, a događaji iz 2020. prepričavat će se i analizirati naraštajima. Kako bi prikupio direktna svjedočanstva, Centar za kulturu Trešnjevka (CeKaTe) pokrenuo je projekt “Biografija grada – potres u Zagrebu 2020.”, kojim je pozvao stanovnike da se aktiviraju u istraživanju posljedica pandemije i udara od 5,5 po Richteru i to pomoću snimljenih uličnih fotografija.

Izložba najboljih ostvarenja otvara se danas u 18 sati u galeriji Modulor, koja se nalazi u sklopu CeKaTea u Parku Stara Trešnjevka 1. Odaziv na natječaj, kažu, bio je odličan, a fotografije su birane prema umjetničkoj kvaliteti te dobrom oku za detalj ili priču. Odabrano je oko 40 radova koji se, uz besplatan ulaz, mogu razgledati do 23. listopada. Među izlagačima su i Pixsellov fotoreporter Patrik Macek, autor projekta “Mapiranje Trešnjevke”, i bloger Vanja Radovanović te glumac i redatelj Boris Svrtan, ali i Nada Bezić, Anto Magzan, Luka Mjeda, Krasnodar Peršun, Tomislav Gažić, Zoran Filipović... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije