Zagrepčani očarani francuskim delicijama mogu polako početi brusiti noževe – do kraja godine na Radničkoj cesti otvara se pravi francuski restoran “Les Ponts”.
Na meniju će biti baš svega – terina od domaćeg zeca s pistacijama uz buketić lisnatih salata, juha od bundeve s čipsom od šunke, juneći paleron s umakom od crnog vina, brojne slatke delicije...
Učili od pravog majstora
– Mesna plata za dvoje najčešća je pojava u restoranima, što nije ni pola posto gastroponude. Francuska kuhinja namirnicama se toliko ne razlikuje od naše kolika je razlika u načinu pripreme – objašnjava Nikola Baćac, voditelj restorana.
Glavni kuhar Ante Udovičić i njegov pomoćnik Ivica Klasić pripravu francuskih specijaliteta uvježbavali su u laboratoriju Jean-Marca Tacheta, poznatog francuskog chefa.
– U Francuskoj smo naučili 60 recepata i mislim da će Zagrepčani biti oduševljeni jer im se sada nude tek izvedenice francuske kuhinje – kaže 30-godišnji Ante Udovičić, koji s kuhačom u ruci već ima 11-godišnje iskustvo.
Poseban ulaz
Restoran će imati 184 sjedeća mjesta, poseban VIP dio u koji se će ulaziti odvojenim ulazom, prolazeći kroz kuhinju, te dvije terase i kavanu.
– Cijene su prihvatljive jer ručak ne prelazi sto kuna, no, naravno, postoji i VIP meni – poručio je vlasnik Velimir Čerkez. Interijer restorana potpisuje dvojac Tomislav Čurković i Zoran Zidarić: na ulazu je velik šank, na stropu razglednice s motivima Pariza, kuhinja je poluotvorenog tipa, a izgled restorana tijekom dana može se bojama mnogo puta promijeniti.
– Onaj tko dođe na ručak i večeru, u restoranu sigurno neće zateći istu situaciju. LED svjetiljkama potpuno će se mijenjati izgled – poručio je Nikola Baćac, no nije želio otkriti točan datum otvorenja.
Zanimljivo, neka ima svašta