Dječja bolnica

Goljak proslavio 65. rođendan, Grad im darovao uređenje prostora

'17.05.2011., Zagreb - Konferencija za medije povodom otvaranja Hotela Rebro, prvog bolnickog hotela u Hrvatskoj odrzana je u Hotelu Rebro. Zvonimir Sostar Photo: Davor Puklavec/PIXSELL'
'Davor Puklavec/PIXSELL'
Autor
Sonja Hoffman
28.06.2011.
u 14:27

– Bolnica je osnovana 1946. godine za potrebe rehabilitacije djece nakon rata, a imala je 40 postelja. Danas ih je 50 plus dvije škole – rekla je ravnateljica bolnice Desanka Grubić Jakopčević.

Bolnica za rehabilitaciju djece s motoričkim teškoćama proslavila je, pod pokroviteljstvom predsjednika države Ive Josipovića i Grada Zagreba, u utorak, svoj 65. rođendan.

– Bolnica je osnovana 1946. godine za potrebe rehabilitacije djece nakon rata, a imala je 40 postelja. Danas ih je 50 plus dvije škole – rekla je ravnateljica bolnice Desanka Grubić Jakopčević. Dodala je da se nada kako će se naći zemlja na kojoj bi se izgradio novi objekt bolnice – jer je jako teško poslovati na tri lokacije.

– Goljak, Rudeš i Zelengaj, tako smo se širili od od 1980., a već tada smo skupljali novac za gradnju jedinstvenog objekta. Nadam se da će se naći sredstva, da ću prije no što odem u mirovinu doživjeti gradnju novog objekta – apelirala je na mjerodavne ravnateljica. A na svečanosti rođendana jedne od najstarijih zagrebačkih bolnica mogla su se vidjeti brojna poznata lica. U ime predsjednika Josipovića nadu u dalji razvoj bolnice izrazio je prof. Izet Aganović, koji je i obećao da će dovesti predsjednika da vidi uvjete u kojima se djeca liječe. Pročelnik gradskog Ureda za zdravstvo, dr. Zvonimir Šostar, bolnici je darovao uređenje objekta u Zelengaju.

– Idući tjedan dolazimo i dogovorit ćemo početak radova – rekao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije