SOPNICA - JELKOVEC

Ugašen požar u skladištu namještaja Prima, hidranti u objektu nisu radili

Požar u salonu namještaja Prima
Foto: Filip Kos/PIXSELL
1/18
02.12.2018.
u 17:10

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama ističu kako je gradska hidrantska mreža u punoj funkciji, a na požarištu nisu bili u funkciji hidranti koji se nalaze unutar objekta Prime

Gusti crni dim koji je u nedjelju malo prije podneva počeo sukljati visoko u zrak na području zagrebačkog naselja Sopnica-Jelkovec natjerao je zagrebačke vatrogasce na jednu od najvećih ovogodišnjih intervencija.

Stanovnici su u panici počeli dojavljivati kako gori trgovina namještajem Prima koja se nalazi u blizini stambenih zgrada, pa se požar uputilo gasiti šezdesetak vatrogasaca s 14 vozila. Nakon dva sata borbe uspjeli su vatru koja je krenula iz skladišta trgovine staviti pod kontrolu, ali požar je u međuvremenu ugašen.

U intervenciji im sigurno nije pomoglo to što su hidranti koji se nalaze u sklopu trgovačkog centra bili neispravni, zbog čega su se morali spajati na one nešto udaljenije. Trgovina nedjeljom inače ne radi, a je li požar podmetnut utvrdit će policija očevidom s kojim će se krenuti u ponedjeljak.      

Požar je lokaliziran sat vremena nakon dojave koja je zaprimljena u12,07 sati. U gašenju je sudjelovalo 50 vatrogasaca sa 14 vatrogasnih vozila, a nakon lokalizacije vatre popodne se pretraživalo žarište. S obzirom na velike količine gorivog materijala u prostoru skladišta namještaja zagrebački vatrogasci očekuju da će pretraživanje potrajati do kraja dana, pa će policija moći vjerojatno tek sutra obaviti očevid radi utvrđivanja materijalne štete i uzroka požara. 

Vezano uz današnji požar u Sopnici-Jelkovcu, iz zagrebačkog Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama demantirali su navode nekih medija da se vatrogasci nisu mogli spojiti na gradsku hidrantsku mrežu, odnosno da nisu mogli do vode iz hidranata koji se nalaze uz objekt.

Požar u salonu namještaja Prima
1/18

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama ističu kako je gradska hidrantska mreža u punoj funkciji, a na požarištu nisu bili u funkciji hidranti koji se nalaze unutar objekta Prime

Razlog nefunkcioniranja hidrantske mreže unutar objekta bit će poznat nakon očevida, priopćili su iz Ureda. 

Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
12:54 02.12.2018.

Pokrali pa zapalili.

DU
Deleted user
15:30 02.12.2018.

Štede na pogrešnim mjestima

Avatar YUKA1962
YUKA1962
14:41 02.12.2018.

Dobra firma za naš standard, ali slaba prema konkurenciji "velikih!"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije