Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LICITACIJA

Grad Zagreb prodaje 12 garaža na Srednjacima: Cijene se kreću od 14.100 eura na dalje, evo detalja

Google Maps
24.06.2024.
u 14:45

Ponude na natječaj primaju se do 3. srpnja. Svi su prostori u Kikićevoj ulici, najmanji ima 17 kvadrata, a najveći 21,5

Osim stanova i poslovnih prostora, Grad Zagreb u svom vlasništvu ima i niz garaža, a stanovnici Srednjaka koji svakodnevno kruže po kvartu tražeći slobodno parkirno mjesto ili prostor za odlaganje starog namještaja i elektronike mogli bi se uskoro usrećiti. Grad je, naime, raspisao javni natječaj kojim prodaje 12 garaža u svom vlasništvu, a sve se nalaze u prizemlju ili razizemlju triju stambenih zgrada u Kikićevoj ulici.

Garaže su površina između 17 i 21,5 četvornih metara, a natječaj se provodi putem licitacije. Početna cijena ovisi o veličini i stanju garaže, a najjeftinija je ona od 17 kvadrata u Kikićevoj 24, za koju valja ponuditi minimalno 14.100 eura. Za prostor površine 21,55 četvornih metara u Kikićevoj 16 pak početna je cijena 17.900 eura.

Zainteresirani za kupnju ponude mogu predati do 3. srpnja, a moraju položiti i jamčevinu u iznosu od 10 posto od početne prodajne cijene pojedine garaže. Može se prijaviti i za više od jedne, no u tom je slučaju za svaku od njih potrebno predati posebnu ponudu te svu dokumentaciju. Uplaćena jamčevina, stoji u tekstu natječaja, uračunava se u kupoprodajnu cijenu.

Garaže u Kikićevoj 16
Foto: Google Maps

Ponuditelji moraju dokazati da nemaju porezni dug, kao ni dugovanja prema Gradu, a trebaju priložiti i dokaz o uplati jamčevine te potpisanu izjavu da će u slučaju da budu odabrani sklopiti ugovor o kupoprodaji u roku od šezdeset dana. Sve će dokumente provjeriti Povjerenstvo za prodaju poslovnih prostora, a kuverte se otvaraju 11. srpnja.

No onaj tko kupi garažu, neće je moći nužno odmah i upotrebljavati. Devet je njih, naime, još u zakupu na temelju ugovora koje su zakupci sklopili s Gradom pa tako neke od garaža neće biti useljive prije 2025. ili čak 2026. godine. Kupac pak preuzimanjem vlasništva od Grada postaje i novi zakupodavac.

Za tri je garaže s liste ugovor o zakupu istekao, no još su u posjedu sad već bivših zakupaca. Novi će vlasnici u tim slučajevima na sebe, kako također piše u natječaju, preuzeti "rizik stupanja u posjed garaže".

VEZANI ČLANCI:

Komentara 3

AC
acer7
14:58 24.06.2024.

Srednjaki su postali popularni zato jer su pokraj Gruntovca. tamo gdje su se snimali gruntovčani, a srednjaki su u susjedstvu. ovo je ok cijena za garažu, nije jeftino.

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
15:15 24.06.2024.

NA stranicam agrada: "Pregled garaža koje su predmet javnog natječaja omogućen je svim zainteresiranim osobama 11. lipnja 2024. (utorak) " dakel ovo je vijest friska kao da mi netko veli da je napoleon izgubio bitku na waterloo!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije