ZADNJA PRILIKA ZA BESPLATAN OBILAZAK

Gužva u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju: U dva dana kroz njega je prošlo pet tisuća posjetitelja

Zagreb: Besplatni ulaz za građanstvo u Prirodoslovni muzej nakon velike obnove
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/8
14.10.2024.
u 14:09

– Pozivamo građane da ne propuste priliku razgledati muzej koji na jedinstven način spaja znanost i prirodoslovlje s jedne, te kulturu i umjetnost s druge strane – poručuju iz Grada

Više od 5.000 posjetitelja tijekom vikenda besplatno je obišlo obnovljeni Hrvatski prirodoslovni muzej koji je od subote ponovno otvoren za javnost. Radi se o muzeju čiji je osnivač Grad Zagreb. Svi koji nisu stigli posjetiti muzej tijekom vikenda imaju priliku obići ga besplatno još i danas do 18 sati u sklopu Dana otvorenih vrata EU projekata. Prethodne prijave nisu potrebne. Svakog punog sata organizirana su i stručna vodstva po novom postavu.

„Novi stalni postav, moderan i interaktivan, stoji uz bok europskih i svjetskih prirodoslovnih muzeja, što su istaknuli i brojni posjetitelji muzeja za vikend koji su izrazili oduševljenje viđenim. Transformacija starog koncepta muzeja u ovako suvremen, moderan i pristupačan oblik bila je iznimno zahtjevna, što je zahtijevao mnogo planiranja, jasnu viziju i snažnu motivaciju”, rekao je Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba, ponosno ističući da se radi o gradskom muzeju od nacionalne važnosti.

Podsjetimo, realizacijom investicije od 31,6 milijuna eura muzej je svečano otvoren prošli tjedan. Obnova i dogradnja muzeja je financirana iz EU fondova s nešto manje od dvije trećine ukupnog iznosa, proračuna Grada Zagreba s jednom trećinom sredstava, a dio je financiran i iz državnog proračuna. Od sutra, Hrvatski prirodoslovni muzej bit će otvoren za javnost utorkom-četvrtkom od 10 do 18h, te petkom- nedjeljom od 11 do 19h.

– Pozivamo građane da ne propuste priliku razgledati muzej koji na jedinstven način spaja znanost i prirodoslovlje s jedne, te kulturu i umjetnost s druge strane – poručuju iz Grada.

 VIDEO: Tisuće ljudi posjetile Prirodoslovni muzej

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije