Čeka se 40 godina

HSLS traži igralište na Bizeku, Bandić ga obećao prije 12 godina

Igralište,portal
Slavko Midzor/PIXSELL
23.10.2013.
u 10:00

Najbliže sportsko igralište udaljeno je nekoliko kilometara i da se dođe do njega, potreban je automobil. Djeca nogomet igraju na prometnoj cesti gdje postoji mogućnost od naleta auta i stradanja te djece.

Na inicijativu građana s Bizeka, HSLS Podsused – Vrapče podnio je zahtjev za izgradnju polivalentnog sportskog igrališta u blizini dječjeg igrališta na Bizeku (stara škola).

Prije 12 godina gradonačelnik Milan Bandić, dok je bio u obilasku Bizeka, stanovnicima je obećao gradnju sportskog igrališta, ali do nje još nije došlo, a novci za gradnju bili su osigurani, navodi se u priopćenju koji potpisuje potpredsjednik HSLS-a Podsused – Vrapče Hrvoje Banović.

Najbliže sportsko igralište udaljeno je nekoliko kilometara i da se dođe do njega, potreban je automobil. Djeca nogomet igraju na prometnoj cesti gdje postoji mogućnost od naleta auta i stradanja te djece.

Građani su u proteklih dvadeset godina inicirali izgradnju sportskog igrališta, i u više navrata upućivali dopise i peticije VGČ Podsused-Vrapče, bivšoj općini Susedgrad i poglavarstvu Grada Zagreba, ali pozitivnog odgovora nije bilo. Nakon izgradnje dječjeg igrališta, ove godine ponovno se javio interes za izgradnju sportskog igrališta.

U dokumentima gradskog poglavarstva buduće sportsko igralište nalazilo bi se na parceli u vlasništvu Grada Zagreba II Bizek k.č. 3496 i dijelom 3494 u k.o. Gornji Stenjevec, na kojima se planira izgradnja igrališta za nogomet, košarku, rukomet i dr. s rasvjetom. Navedeno zemljište nalazi se na klizištu i mala je vjerojatnost da se može planirati izgradnja stambenog/poslovnog ili dr. objekta slične namjene jer je dozvoljena gradnja samo sportskog i dječjeg igrališta, ističe se u priopćenju.

Prilikom gradnje dječjeg igrališta u svibnju zamjenik gradonačelnika Horvat obećao je da biti poravnat teren iza stare škole da djeca mogu imati privremeno igralište, ali to nije ispunjeno, ističe se u priopćenju.

>>Djeca se igraju na ulici, jer nemaju igralište koje je u planu 40 godina

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije