održali konferenciju

HSLS Zagreb: 'Gradska uprava ne želi narušiti sliku grada pa im se ne žuri ni s čišćenjem nakon Adventa'

Zagreb: HSLS održao konferenciju za medije o gospodarenju otpadom
Neva Zganec/PIXSELL
15.01.2024.
u 12:08

Kad smo već kod zelenih površina, podsjećam javnost i na akciju „8.000 stabala za druga Tomaševića“ u kojoj prosječna cijena jedne sadnice iznosi 463 eura po komadu, dok u najvećem i najkvalitetnijem rasadniku u Europi cijena najskuplje od navedenih sadnica, javor mliječ, iznosi 185 eura po komadu, izjavio je gradski zastupnik Alen Lochert

Ogromne gužve na sljemenskoj žičari zbog rada jedne blagajne, planiranje i organizacija održavanja i obnove Zagrebačkih prometnica u jeku najvećeg prometnog opterećenja bez obilaznih pravaca te odvoz i upravljanje odvozom otpada gdje sve ekipe ne izlaze zbog nedostatka ispravnih kamiona, samo su neki od problema u metropoli na koje su tijekom današnje konferencije za medije upozorili iz zagrebačkog HSLS-a, a koju su održali Darko Klasić, predsjednik GO HSLS-a Grada Zagreba te Alen Lochert, zastupnik HSLS-a u Gradskoj skupštini. 

– Prema dostupnim informacijama uprava Holdinga i gradonačelnik odlučili su za ova ostvarenja direktore, voditelje podružnica te direktore sektora u Zagrebačkom holdingu kao i članove Uprava Holdinga, dakle one koji imaju najviša primanja od 3286 eura bruto na više zbog rasta životnih troškova, nagraditi sa povećanjem plaća za 20 posto. Istovremeno povećanje plaća predstavnici radnika koji su motor holdinga trebaju tek ispregovarati – ističu. 

VEZANI ČLANCI: 

Dodaju i kako je Zagrebački holding nakon otpuštanja radnika te neprovođenja sistematizacije radnih mjesta uz nedostatak vizije razvoja i nekonkurentnosti primanja, danas sve više suočen zbog manjka radnika sa izvršenjem zadaće. 

– HSLS grada Zagreba predlaže gradskoj upravi i upravi Zagrebačkog holdinga ukoliko cijene rad svojih zaposlenika i ukoliko žele zadržati konkurentnost na tržištu rada da u kolektivnim pregovorima budu minimalno izdašni u povećanjima plaća prema zaposlenicima kao što su bili prema direktorima i voditeljima koji su svojim upravljačkim vještinama doveli Zagrebački holding u stanje u kojem se danas nalazi – predložio je predsjednik zagrebačkog HSLS-a Darko Klasić.

Iz zagrebačkog HSLS-a osvrnuli su se i na stanje u metropoli tjedan dana nakon završetka Adventa istaknuvši kako je na mjestima gdje se manifestacija održavala još uvijek nered, kao što su napušteni inventar, ostaci hrane i razgažena trava. 

– Valjda stranka „Ne možemo i ne znamo pa improviziramo“ ne želi narušiti sliku grada koju su stvorili hrpama neodvezenog smeća pa ne žure niti s pospremanjem nakon gore spomenutog vašara. Da, vašara. Kako drugačije nazvati nešto što nema nikakve veze s onime što advent, priprema za blagdan Božića, zaista jest – kazali su. 

VEZANI ČLANCI: 

– Kad smo već kod zelenih površina, podsjećam javnost i na akciju „8.000 stabala za druga Tomaševića“ u kojoj prosječna cijena jedne sadnice iznosi 463 eura po komadu, dok u najvećem i najkvalitetnijem rasadniku u Europi cijena najskuplje od navedenih sadnica, javor mliječ, iznosi 185 eura po komadu. Kad na to dodamo još trošak sadnje dolazimo do iznosa od najviše 285 eura po komadu. Dana 17. studenog 2023., dakle prije dva mjeseca, kao zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreb, tražio sam od Gradonačelnika da mi pošalje sve podatke o toj akciji. Do danas ujutro, prije ove konferencije za medije, nisam dobio nikakav odgovor, a rok za slanje odgovora prema Poslovniku Gradske skupštine je 30 dana. To nije jedini takav slučaj, što upućuje samo na to da se nešto skriva. Jedan od kolega zastupnika koji čak nije iz oporbe, čekao je odgovore na pitanja čak 570 dana. Toliko o brizi za urednost Zagreba te suradnji s građanima i njihovim predstavnicima u Gradskoj skupštini – izjavio je gradski zastupnik Alen Lochert. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije