strateški gradski projekt

I ovo žele da bude na prostoru Zagrebačkog velesajma

velesajam ZG forum
Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/2
14.05.2015.
u 17:16

Moguće namjene Velesajma stručnjaci su obradili u studiji, a na temelju nje osmislili i izložbu koja je danas otvorena u ZgForumu. Jedna od vizija jest i otvoriti skate park i tržnicu

Kako se može iskoristiti prostor Zagrebačkog velesajma, zaposlenici Arhitektonskog fakulteta i gradskog Ureda za strategijsko planiranje detaljno su obrazložili u studiji “Programske smjernice i program sadržaja strateškog gradskog projekta Zagrebački velesajam”.

Danas se o mogućim namjenama govorilo na otvaranju izložbe “Strateški gradski projekt – Zagrebački velesajam”, nastale na temelju studije. Otvorit će je gradonačelnik u podne u prostoru ZgForuma u Gajevoj. Stručnjaci su u studiji popisali i nekoliko preporuka za zapušteni prostor pa, među ostalim, predlažu revitalizaciju putem poduzetništva i uključenosti građana, uklanjanje dijela ograda (sjeverni dio) i otvaranje prostora lokalnom stanovništvu, promjena veličine Zagrebačkog velesajma i smanjivanje sajamskog prostora podjelom na ograđeni prostor i otvoreni prostor za razvojne inicijative, učiniti prostor atraktivnim mladima i poduzetnicima, uvesti besplatni Wi-Fi...

– Preporučujemo da se prostoru Velesajma dodijeli status integrativnog projekta te da mu se da politički prioritet – piše u studiji. U raspravi o mogućim potencijalnim sadržajima često se govori o znanstvenom i tehnološkom parku, a do konačne preobrazbe pojedine zgrade mogle bi se iznajmiti za potrebe tržnice, sajam antikviteta, knjižnice ili skate parka.

Komentara 8

TR
Trnjanec
18:17 14.05.2015.

Porušiti sve što nije zaštićeno, premjestiti ono što jest, izgraditi tri hale ispočetka (dovoljno je), na ostatku zasaditi zelenilo.

Avatar franccerac
franccerac
19:25 14.05.2015.

Dosadno.

Avatar franccerac
franccerac
19:26 14.05.2015.

Dosadni projekti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije