kulminacija sukoba

Ivica Lovrić tuži vodstvo Zagrebačkog športskog saveza

'30.11.2012.,Zagreb - Galerija Sunce, konferencija za novinare ustanove URIHO, predstavljanje projekta izgradnje sportske dvorane za osobe s invaliditetom na Kajzerici. Ivica Lovric Photo: Dalibor Uru
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
28.03.2013.
u 11:20

Pročelnik za obrazovanje i sport tvrdi da vodstvo ZŠS-a neracionalno troši gradski novac i ne uvodi mjere štednje

Privatnu tužbu protiv vodstva Zagrebačkog športskog saveza podnio je pročelnik gradskog ureda za obrazovanje i sport Ivica Lovrić. Reakcija je to nakon “oglasa istine” koji je objavio Zagrebački športski savez, a u kojem navode da je “istina da je kulminacija problema u Zagrebačkom športskom savezu dosegla vrhunac u 2011. godini kada pročelnik Lovrić doznačuje direktno sebi, Ivici Lovriću, kao predsjedniku Cibone, ukupno 23,1 milijuna kuna”.

– Zbog toga podnio tužbu jer je to insinuacija koja ne stoji. Cibona se financira programom javnih potreba u sportu koje donosi sportski savez, a potvrđuje Skupština – kaže Lovrić.

Po njemu, ZŠS je najviše pogriješio kad nije poslušao i proveo mjere Grada za racionalizaciju troškova.

– Mnogo je problema, a među većima su neracionalnost u trošenju novca koja se vidi u iznimno skupom i velikom prostoru u kojem se savez nalazi (centar Almeria, nap. a.). Istekao im je i ugovor o zakupu koji su produžili iako smo tražili da prijeđu u gradski prostor koji je puno jeftiniji – kaže Lovrić.

Iz gradskog proračuna ZŠS godišnje dobiva 140 milijuna kuna. Branimir Bašić, predsjednik Zagrebačkog športskog saveza, nije puno komentirao ni tužbu ni smanjenje novca. 

– Nadzorni je odbor dobio nalog da ispita sve navode gospodina Lovrića i nakon toga ćemo moći nešto reći – kratko je rekao Bašić.

>>Rat oko novca - u HOO-u ili u sportskim savezima lagodno žive

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije