Toplinski val

Još danas visoke temperature, ostatak tjedna podnošljiviji

vrućina
Grgur Žučko/pixsell
15.06.2015.
u 08:40

Meteorolozi i za danas izdali upozorenje za umjerenu opasnost od toplinskog vala

Zagrepčani su se dobro pripremili za prvi ovogodišnji toplinski val.

Intervencije hitne pomoći, naime, nisu odskakale od prosjeka.

– Stanovnici su se očito pridržavali prethodno danih upozorenja i uputa, držali smo sve pod kontrolom – rekao je šef smjene Hitne dr. Marin Buljan te dodao da su očekivali kako će imati znatno više posla.

Da su stanovnici ozbiljno shvatili upozorenja, svjedoče i gotovo prazne terase diljem grada u vrijeme najvećih vrućina, oko 14 sati. Oni koji su morali izaći, nisu to činili bez šešira ili pokrivala za glavu, sunčanih naočala, dok su neki čak otvorili kišobrane kako bi se zaštitili od sunca. Mnogi su se ohladili na obroncima Sljemena, u gradskim bazenima, u rijekama okolnih gradova. Temperature su jučer u dijelovima grada dosezale i 35 Celzijevih stupnjeva. DHMZ i za danas predviđa umjerenu opasnost od toplinskog vala prijetećeg za zdravlje s jutarnjom temperaturom između 19 i 22, a najvišom od 28 do 30 C.

Tek se od sutra očekuje pad temperature i to s najvišom od 26 C, a na toj razini održat će se sve do vikenda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije