impresivno zdanje

Još se čeka da počnu raditi pedijatrija i ginekologija

Vinko Vučetić Zaprešić
Tomislav Miletić/Pixsell
26.03.2014.
u 13:33

U novom Zdravstvenom centru Zaprešić- sjever zasad rade samo ordinacije obiteljske i dentalne medicine. - Čeka se komisija Ministarstva zdravlja koja treba utvrditi postojanje minimalnih uvjeta za rad, bez kojih ne smijemo primati pacijente - objašnjava Vinko Vučetić, voditelj ispostave

Pripreme za preseljenje treće ginekološke ordinacije u Zdravstveni centar Zaprešić - sjever u završnoj su fazi i očekuje se da će s radom početi najkasnije za desetak dana.

– Nabavili smo novi ultrazvuk, mikroskop, kolposkop, sitni pribor, stolce, namještaj te dva računala. Vrijednost opreme je oko 500 tisuća kuna – rekao je voditelj ispostave Doma zdravlja Zaprešić Vinko Vučetić (na slici lijevo).

Nakon što su u prosincu s radom počele po jedna ordinacija obiteljske te dentalne medicine, još se čeka otvorenje pedijatrijske ordinacije, za koju nije bilo potrebno nabavljati novu opremu.

– S naše strane sve je spremno, no čekamo komisiju Ministarstva zdravlja koja treba utvrditi postojanje minimalnih uvjeta za rad, bez čega ne smijemo primati pacijente – pojašnjava Vučetić. U impresivnom zdanju Centra vrijednog 8,7 milijuna kuna koji je otvoren lani u svibnju već su se smjestili uredski dio Zavoda za javno zdravstvo, Služba za izvanbolničko liječenje ovisnosti i mentalno zdravlje, ljekarna...

Otvorenjem Centra dio medicinskog osoblja premješta se na novu lokaciju iz glavne zgrade Doma zdravlja.
– Uvjeti za rad znatno su bolji, a zasad nema mogućnosti za povećanje mreže koju odobrava HZZO – kaže Vučetić.

Gradnju objekta zajednički su financirali Zagrebačka županija, Dom zdravlja i Ljekarne Zagrebačke županije, Zavod za javno zdravstvo i Grad Zaprešić koji se zalagao da se u objektu što prije otvori i srčana stanica.

>>Svečano otvoren još u svibnju, a i dalje zaključanih vrata!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije