Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RODE PRATITE UŽIVO

Kako biste ih nazvali? Tri ptića svakog su dana sve veća pa je vrijeme da dobiju ime, autore čeka nagrada

Foto: Zeleni prsten Zagrebačke županije
1/3
18.06.2024.
u 11:04

"Život roda je vrlo dinamičan, rode stalno nešto rade. Trenutno možete pratiti kako rode brinu o svojim ptićima, kako ih hrane, a uskoro će ih učiti kako letjeti", istaknula je ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije

Već treću godinu za redom objektiv kamere prenosi što se događa u gnijezdu rode 24 sata dnevno. Posebnu pažnju, ipak, plijene mlade rode koje rastu nevjerojatnom brzinom. Tri ptića, naime, svakog su dana sve veća pa je vrijeme da dobiju svoja imena. Javna ustanova Zeleni Prsten Zagrebačke županije traži pomoć pri odabiru imena.  

Svi zainteresirani svoje prijedloge za imena malenih roda, s kratkim obrazloženjem, mogu ostaviti u komentaru na njihovoj Facebook stranici do 5. srpnja. Djelatnici JU Zeleni prsten će potom suziti izbor na pet najboljih prijedloga. Konačna imena odabrat će pratitelji stranice Javne ustanove Zeleni prsten. Autori imena će na poklon dobiti eko platnenu vrećicu, majicu s motivom rode i još mnoštvo drugih poklona.

"Život roda je vrlo dinamičan, rode stalno nešto rade. Trenutno možete pratiti kako rode brinu o svojim ptićima, kako ih hrane, a uskoro će ih učiti kako letjeti", istaknula je ravnateljica JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, a što rade rode u kojem trenutku možete pratiti na linku

VEZANI ČLANCI:

U tijeku je i nagradni foto natječaj na temu bijele rode u ciljem promicanja važnosti zaštite i očuvanja ove strogo zaštićene vrste. Fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Zagrebačke županije, neovisno jesu li fotografije snimljene foto aparatom ili mobitelom. Krajnji rok prijema fotografija je petak, 2. kolovoza, do 11 sati. Najbolje fotografije izabrat će žiri i pratitelji Facebook stanice JU Zeleni prsten Zagrebačke županije, a Javna ustanova će ih otkupiti, a više detalja nalazi se na službenim internetskim stranicama. 

VIDEO: Izgubljeni srndać luta ulicama Sigeta u Zagrebu

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije