Prvih osmero polaznika Akademije zdravog kuhanja koju je pokrenuo Večernji list u suradnji s Centrom za kulture prehrane naučilo je kako tijelo očistiti od toksina te kako pravilno pripremiti namirnice korisne za detoksikaciju.
Najviše ih je iznenadilo da se povrtne juhe mogu poslužiti hladne u čaši i popiti, a posebno ih se dojmio okus jedne takve od cikle koju su mogli probati.
– Već se dugo planiram informirati o detoksikaciji pa sam odlučila iskoristiti priliku kada sam vidjela oglas u Večernjaku i naučiti nešto novo – rekla je Ines Kraljić koju najviše zanima priprema hrane, a sve što je naučila primijenit će i kod kuće.
Polaznici su prvo odslušali polusatno predavanje o detoksikaciji. Kada su u teoriji saznali kako pripremiti hranu, zaputili su se u kuhinju gdje su, podijeljeni u dva tima, kuhali povrtnu juhu, salatu i zdravi sok od voća i povrća.
Savjete i naputke cijelo su im vrijeme davale Vanja Varga i Ana Bajt, voditeljice ove i ostalih radionica Akademije. Još ovaj i sljedeći tjedan, tj. do 14. veljače, svaki dan su, od 18 do 20 sati, u Nazorovoj 18 predavanja i radionice o detoksikaciji, nakon čega slijede i druge tematske cjeline, a sljedeća je ona o pripremi domaćeg kruha i peciva od 16. veljače.
Polaznici mogu izabrati dan koji im odgovara. Cijena jednoga dvosatnog programa je 180 kuna, a za pretplatnike Večernjeg lista 150 kuna. Prijave se primaju na broj 01 4814466 ili na 091 4814466. Svaki polaznik dobiva diplomu i paket kuharica Večernjeg lista na dar, a jedan sretni polaznik u igri znanja može osvojiti Nutribullet, vrijedan dar partnera Delimano.